Noutăți pentru Toyota Yaris: mai multă putere, instrumentar digital nou și sisteme de siguranță noi

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a adus o serie de actualizări importante pentru modelul său de clasă subcompactă Yaris. Noul model primește acum un motor hibrid mai puternic, precum și mai multă tehnologie la bord, sisteme de siguranță noi și o nouă ediție specială.

Constructorul japonez tocmai a pregătit câteva noutăți importante pentru Yaris. Actualizările aduse modelului de clasă subcompactă constau într-un motor hibrid mai puternic, mai multă tehnologie la bord, sisteme de siguranță noi și, la final, o nouă ediție specială.

MOTOR MAI PUTERNIC: 130 DE CAI PUTERE

Odată cu această actualizare, motorul hibrid de 1.5 litri oferă acum 130 de cai putere și un cuplu de 185 Nm. Cu noul motor, Toyota Yaris sprintează de la 0 la 100 de km/h în 9.2 secunde, fiind cu o jumătate de secundă mai rapid decât versiunea cu motorul de 116 cai putere. De asemenea, accelerația de la 80 la 120 de km/h durează acum 7.5 secunde. Noul motor este acum disponibil în standard pentru noua ediție specială Premiere Edition, dar și pentru echiparea GR Sport.

INSTRUMENTAR DIGITAL NOU ȘI CHEIE INTELIGENTĂ

A doua actualizare majoră se regăsește în habitaclu, acolo unde avem acum un instrumentar digital nou, cu ecran de 12.3 inch. Acesta va putea fi personalizat și oferă 4 afișaje diferite: Smart, Casual, Sporty și Tough.

De asemenea, Yaris primește și un sistem multimedia Smart Connect care răspunde mai prompt și care oferă o interfață mai intuitivă.

Noul sistem permite și compatibilitate wireless cu Apple CarPlay și Android Auto, iar modelul primește acum și o cheie digitală inteligentă. Cheia poate fi accesată și prin aplicația MyT pentru smartphone și permite accesul pentru maxim 5 utilizatori. Tot prin aceeași aplicație pot fi activate mai multe funcții ale mașinii de la distanță, precum descuierea și încuierea ușilor, reglarea temperaturii în habitaclu și pornirea luminilor de avarii. Nu în ultimul rând, sistemul multimedia poate primi acum actualizări de la distanță.

MAI MULTE SISTEME DE SIGURANȚĂ

Toyota Yaris primește acum și câteva sisteme de siguranță active noi. Subcompacta niponă este acum echipată în plus cu un sistem de suprimare automată a accelerației la viteze mici, un sistem de oprire de urgență a mașinii, un limitator de viteză activ și un nou asistent proactiv de condus.

Mai mult, sistemul de cruise control adaptiv a fost ușor schimbat pentru a răspunde mai rapid.

Toate aceste sisteme noi fac parte din pachetul de asistență T-Mate.

EDIȚIE SPECIALĂ PREMIERE EDITION

La final, Toyota lansează și o ediție specială nouă pentru Yaris, botezată Premiere Edition. Noua ediție este echipată cu toate dotările posibile pentru acest model și este distinsă prin vopseaua albastră Neptune, cu plafon contrastant negru. Toyota Yaris Premiere Edition mai aduce și jante de 17 inch cu un design nou, iar accente și cusături albastre se regăsesc și în habitaclu.

Noua ediție specială mai poate fi vopsită și în nuanțele de alb Platinum Pearl și argintiu Metallic.

Toyota nu a anunțat prețurile noii versiuni actualizate, însă comenzile pentru noul Yaris vor putea fi plasate pentru clienții din Europa începând din iunie.

via Toyota

Comentarii (1)

  • Veche şi plictisitoare
    5 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru