Salonul Auto de la Geneva 2017

Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP

Publicat Joi, 12.01.2017
de Mircea Meşter
Comenteaza 6
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 1
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 2
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 3
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 4
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 5
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 6
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 7
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 8
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 9
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 10
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 11
Atac frontal la Clio RS și Fiesta ST: noua generație Toyota Yaris vine cu o versiune de 210 CP - Poza 12
Toyota va lansa în 2017 cea de-a patra generație Yaris, model pe care marca niponă îl va deriva implicit într-o versiune sport de 210 CP.

Unul dintre cele mai vândute modele din gama Toyota va trece în acest an printr-o schimbare de generații. Citadina Yaris, reprezentantul mărcii japoneze în segmentul B european, va ajunge la a patra generație, iar premiera mondială a noului model va avea loc în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Marea noutate nu va fi însă una estetică sau tehnică, pentru că Yaris își va păstra platforma între generații, iar designul exterior și cel interior vor fi mai degrabă evoluții ale actualului model. Ce diferă însă este faptul că în gama de versiuni disponibile pe modelul Toyota de oraș va apărea o variantă sportivă care va pune brusc Toyota pe harta mărcilor care oferă modele de segment B care dezvoltă peste 200 de cai putere.

De altfel, japonezii nu au publicat până acum decât două fotografii cu versiunea sportivă a viitorului Yaris, astfel că pentru a vedea la față variantele normale ale noului model va trebui să așteptăm câteva săptămâni în plus.

Sau să admirăm imaginile lui Toyota Vitz, omologul japonez al lui Yaris, care deja au fost prezentate pe piața de origine a mărcii.

Una peste alta, nici despre varianta sportivă a lui Yaris nu se știu foarte multe. Toyota anunță doar că vom vorbi despre o versiune cu trei uși și despre un motor care dezvoltă 210 CP, ceea ce-l va așeza pe Yaris în luptă directă cu Fiesta ST200 și Renault Clio RS Trophy, VW Polo GTI, Peugeot 208 GTI și Opel Corsa OPC, numele care s-au remarcat până acum în această zonă a segmentului. Nu se cunoaște încă numele oficial al versiunii, însă indiciile duc spre Yaris Gazoo, în onoarea numelui pe care-l poartă echipa de uzină a celor de la Toyota implicată în sporturile cu motor și îndeosebi în cursele de anduranță. 

În foarte scurtul comunicat de presă oferit de Toyota aflăm și că noul Yaris va păstra în gamă versiunea hibridă, care astăzi adună 40% din vânzările totale ale acestui model la nivel european.

Automarket vă va oferi mai multe detalii despre noul Yaris pe măsură ce acestea vor deveni disponibile.


Comentarii (6)

  • Japan4ever
    e doar un facelift .. sunt fan si posesor de masina Toyota pe care o conduc zilnic de 8 ani si ceva fara niciun fel de problema tehnica sau de alt fel dar va spun cu mana pe inima ca m-am saturat sa tot celebrez mediocritatea .. "noua"/ "noul" cand de fapt sunt al enșpelea facelift la o masina lansata in 2009 .. si daca o fac doar in 2 portiere poa' sa n-o mai faca deloc .. pustanii care o apreciaza nu si-o pot permite asa ca la ce bun?
    13 10
  • someone
    si uite asa toyota devine putin mai interesanta
    10 1
  • mircea
    Japan4ever

    La ce modificări estetice există, îți dau dreptate. Totuși, Yaris a mai avut un facelift, iar în primăvara asta anunță o nouă generație. Evident, ei pot să le spună oricum, important e cum înțelegi tu schimbarea mașinii.
    10 0
  • Total de acord cu Mircea. Nu este obligatoriu sa schimbi design-ul in totalitate sau aproape in totalitate, atunci cand treci de la o generatie la alta. Pot fi argumente care sa te faca sa-l pastrezi. De exemplu vanzarile bune. Dar poate ca cel mai bun exemplu in acest sens este Golf. :)
    Ii urez succes acestei masinute. Pentru ca intra pe un "teren minat."
    7 0
  • rotila
    atac frontal ? se poate intelege altceva. erai mai moderat .
    3 1
  • alfalah12345
    الجامعة المعترف بها في الامارات
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru