Nu doar cu telefonul: Tesla Model S se poate parca în garaj şi cu ceasul Apple Watch

de Daniel Popescu
Marti, 09.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Printr-un update software, poţi folosi un Apple Watch pentru a parca un Tesla Model S în garaj, fără să mai ai nevoie de telefonul mobil.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Tesla a lansat funcţia Summon pentru aplicaţia Autopilot disponibilă proprietarilor lui Tesla Model S.

Noua funcţie permite parcarea maşinii în garaj prin intermediul aplicaţiei de smartphone şi a devenit rapid populară, pe măsură ce şoferii au publicat clipuri video sugestive pe Youtube. Compania deţinută de antreprenorul american Elon Musk nu s-a oprit însă aici.

Printr-un nou update, funcţia Summon poate fi utilizată şi prin intermediul Apple Watch, ceasul inteligent cu iOS dezvoltat de compania Apple, producătorul iPhone-ului. Astfel, mai nou, nu mai trebuie nici măcar să scoţi telefonul din buzunar, ci doar să apeşi de câteva ori pe ecranul Watch-ului pentru a-ţi parca maşina în siguranţă, aşa cum ne demonstrează deja unul dintre utilizatori.

Pentru moment, Summon este în variantă beta, iar Tesla recomandă prudenţă la utilizarea acestuia, pentru a evita orice posibile probleme. Pe lângă Summon, Autopilot 7.1 include numeroase alte noutăţi, inclusiv să iasă singură dintr-o parcare.

De asemenea, sistemul de avertizare pentru coliziuni frontale şi laterale a primit îmbunatăţiri care limitează numărul alarmelor false.

Tesla Model S nu este prima maşină care se poate parca singură. Modele precum BMW Seria 7 sau Audi A8 pot face deja acest lucru, însă funcţia dezvoltată de Tesla este disponibilă şi pentru maşini care au fost deja cumpărate de clienţi, datorită sistemului de update-uri prin internet.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • abia astept un video cu o Tesla parcata lateral cu spatele de catre soferul uman.

    cel mai mult imi place ideea de-a'ti up-data functiile masinii prin intermediul internetului.
    2 2
  • Întrebare: când îți cumperi un astfel de model, ai si ceasul in prețul mașinii?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru