O echipă de liceeni români a proiectat un sistem de schimbare fără efort a anvelopelor

de Sebastian Toma
Marti, 07.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de liceeni din Bucureşti a câştigat un Hyundai ix35 pentru Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa în baza unui proiect care prezintă un sistem hidraulic independent care ajută şoferii să înlocuiască mai uşor anvelopele.

O echipă de liceeni de la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa din Bucureşti a prezentat un proiect pilot al unui sistem hidraulic independent care poate să ridice automobilele pentru a înlocui mai uşor pneurile. Acest proiect a concurat cu alte nouă în finala pe ţară, iar echipa câştigătoare va merge la finala europeană Skills for the Future. Proiectul îşi propune să inspire tinerii să aleagă cariere în domeniile legate de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică şi să-i ajute să obţină competenţele necesare pe piaţa muncii în acele domenii.

Cele 10 echipe de elevi din România care au concurat în finala pe ţară au fost sprijinite de Hyundai România. Sprijinul a venit sub forma vizitelor consultanţilor voluntari, care au conceput idei de afaceri şi au simulat crearea acestora alături de elevi, precum si consultanţă din partea tehnicienilor Hyundai cu privire la fezabilitatea proiectelor propuse de liceeni. Cele 10 echipe au dezvoltat proiecte care propun produse şi servicii în domeniul industriei auto. Chiar şi cei care nu au câştigat un automobil Hyundai pentru liceul lor, cum a fost cazul elevilor de la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, participanţii la această acţiune au dobândit abilităţi practice şi antreprenoriale care le vor aduce oportunităţi în domeniul auto.

Urmareste Automarket
Proiectul Skills for the Future este derulat la nivel european şi sprijinit de Hyundai Motor Europe împreună cu organizaţia JA-YE Europe.
Ediţia din acest an a avut 5.400 de participanţi din 30 de licee din 15 ţări, iar câştigătorii maşinii oferite de Hyundai sunt din România. Vehiculul oferit de Hyundai, un ix35, va fi utilizat de elevii liceului pentru activităţi vocaţionale şi studiu detaliat al elementelor mecanice din dotare.

Via Hyundai

Comentarii (5)

  • mishazaitev
    Asemenea vesti nu pot fi decat bune! Felicitari elevilor, profesorilor si parintilor!
    23 0
  • Felicitari VAG!!Pardon,Hyundai.
    11 11
  • COObra
    mi-ar fi placut ca articolul sa fie mai complet - adica sa ne prezinte exact si ce au creeat copii aia. poze, flmulete, nu doar o reclama mascata la Hyundai
    16 1
  • din putinele informatii cu privire la proiect nu pare nimic mai altfel decat ceea este acum pe masinile de competitie. Un sistem hidraulic/electric ar creste si greutatea si costurile unui model "domestic" in conditiile in care probabilitatea de a ramane in pana sunt atat de mici incat nu s-ar justifica efortul unei astfel de dotari de serie.

    in fine....pana una alta, Felicitari!

    avem capete in tara asta si mai putin indivizi cu bani care sa investeasca in inteligenta
    15 0
  • Tot respectul pentru initiativa Hyundai , de a premia niste elevi merituosi!!!! Mai ales ca valoarea pemiului este substantiala!Asteptam si alte initiative asemanatoare, la care sa participe, eventual, prod. locali de auto sau din alte domenii, pt. ca toti vor avea de castigat. Inca o data, BRAVO!
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru