Opel Corsa Ecoflex: cel mai economic model diesel de pe piaţă, cu un consum de 3.1 litri/100 de km

de Bogdan Mirică
Joi, 29.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunţat introducerea versiunii Corsa Ecoflex, propulsată de un motor diesel de 1.3 litri şi capabilă să ofere un consum record, de numai 3.1 litri/100 de kilometri.

Opel şi-a propus deja să stabilească recorduri cu noua generaţie a modelului Corsa. Subcompacta germană este oferită alături de o versiune care va fi pe placul celor zgârciţi: Ecoflex. Denumirea este aplicată celor mai economice versiuni din gama Opel.

În cazul lui Corsa însă, lucrurile au fost duse la extrem, întrucât modelul german se poate lăuda cu un consum mediu de numai 3.1 litri/100 de kilometri. Astfel, Corsa 1.3 CDTI Ecoflex devine cel mai eficient Opel din istorie şi cel mai economic diesel de pe piaţă.

Modelul german este echipat cu un motor cu patru cilindri, de 1.3 litri, capabil să livreze 95 de cai putere şi 190 de Nm, disponibili între 1750 şi 2500 de rotaţii. Resursele sunt administrate cu ajutorul unei transmisii Easytronic 3.0 cu cinci rapoarte, capabilă să ofere eficienţa unei cutii manuale.

Esential 95 de cai putere oferă motorul 1.3 CDTI instalat pe noul Opel Corsa Ecoflex.
Nu lipsesc nici elementele esenţiale pentru obţinerea unui consum redus: anvelopele cu rezistenţă redusă la rulare, sistemul de recuperare a energiei la frânare şi sistemul start-stop.
Toate aceste îmbunătăţiri oferă consumul record despre care vă vorbeam şi o rată a emisiilor de numai 82 g/km.

Noul Opel Corsa 1.3 CDTI Ecoflex va fi disponibil pe piaţa din Germania începând cu luna martie, deci restul pieţelor europene vor urma în scurt timp.

Comentarii (12)

  • Bun, si pe noi cu ce ne incalzeste daca in viata reala media e pe la 5-6%, mai ales ca tot prin oras o sa zumzaie in 98% din timp?... :)
    Asa-s de satul de cifre dinastea "oficiale"...
    12 11
  • Iulian
    Suficient de bun si 5-6 consumul in oras
    9 5
  • @Andi

    nu ridica inca piatra. Nu stii inca ce poate motorul.

    poti cauta pe sprintmonitor...consumul pe diesel pentru Corsa cu motoare de pana in 95CP este in medie de 4.7L.

    Sunt convins ca motoarele sunt din ce in ce mai eficente dar atat producatorii cat si detractorii au partea lor de dreptate. Depinde mult de cum folosesti motorul si cat de mult iti pasa de el.
    11 3
  • Automarket asteptam un drive test cu minunea aceasta si dupa aceea vom putea comenta despre acest consum. Iar daca consumul mediu este 3,1l/100km, cat o fi consumul extra urban? Bineinteles cel oficial.
    7 4
  • @vianu: bine zis, orice motor consuma dupa cum te porti cu el. Consumurile oficiale corespund unei utilizari prietenoase cu masina si prietenoase si cu cei din trafic de langa tine. Adica asa cum se intampla in vestul Europei si in lumea civilizata.

    In salbaticia din Romania, unde daca lasi 10 metri in fata ta pentru o frana de motor inaintea unui semafor rosu iar in 5 secunde se baga un romanache care se grabeste sa prinda un loc mai in fata la rosu, e foarte greu de atins cifra de consum din specificatii.
    14 2
  • @mntsn

    discutia, stii doar, e veche. Dar unii chiar nu vor sa iasa din ale lor. Nu vor sa invete nimic si nu asculta nimic. Cultura, educatie, obiceiuri sunt multe la mijloc.
    7 2
  • Dharma
    pai este un motor de provenienta Fiat, de ce toate laudele le ia Opel, ori poate gresesc eu ceva?
    5 5
  • Daca motorul este cel de 1248cmc de la Fiat, pentru ce atatea laude la adresa lui Opel?Sa faca ei motorul si mai vorbim. Eu am avut un Panda 1.3 Multijet din 2005 si mi-a consumat la drum 3,3% cu doi pasageri si 90/h , asa ca ce atata reclama. Asta acum 5 ani....
    7 4
  • gigi_frana
    pai daca surorile (MiTo,Punto) au consumuri declarate mai mari (4.2-4.3), cine vreti sa ia laudele? :)
    4 2
  • mircea
    am o corsa d cu 1.3 diesel de 75 CP din 3007. in oras, la mers zbuciumat, consuma 5-6%.

    cifra de 3,3 a lui LUCCI de mai sus este foarte reala pt consum in afara localitatii la mers normal, fara excese.

    ba chiar as adauga ca la drum lung de mai multe mii de chilometri in afara tarii poate scadea sub 3,3 - testat bucuresti viena si retur, consum ~3,1.

    nu m-ar mira sa ajunga motorul de pe corsa e la mediu 3,1!
    1 0
  • mircea
    @3007. scuze: 2007
    1 0
  • si cu loganul diesel se scot consumuri de 5 in oras... hua huliganilor!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru