Patru directori Audi, inculpați în dosarul Dieselgate: acuzații oficiale de fraudă pentru trucarea emisiilor diesel în SUA

de Paul Cosma
Vineri, 18.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Patru directori Audi au fost acuzați oficial de fraudă și alte infracțiuni de către justiția americană, pentru implicarea lor în trucarea emisiilor diesel în Statele Unite, potrivit Reuters.

Scandalul Dieselgate are în continuare urmări pentru angajații grupului Volkswagen care au luat parte la manipularea emisiilor pentru motoarele diesel în SUA.

Justiția americană a emis acuzații oficiale de fraudă pe numele a 4 directori Audi, toți de naționalitate germană.

Cei patru inculpați sunt: Richard Bauder (fost director de dezvoltare a motoarelor diesel Audi în Neckarsulm), Axel Eiser (șeful diviziei de dezvoltare a motoarelor la Ingolstadt în 2008-2013), Stefan Knirsch (succesorul lui Eiser în 2013) și Carsten Nagel (directorul diviziei de “engine registration” în Neckarsulm).

Potrivit Reuters, toți cei patru se află în Germania și sunt protejați de lege privind extrădarea în Statele Unite.

Volkswagen a plătit amenzi de peste 25 miliarde de dolari în SUA în scandalul Dieselgate, după ce grupul a pledat vinovat la acuzațiile de fraudă, obstrucționare a justiției și fals în declarații.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru