Peugeot 508 va avea un succesor echipat cu tehnologii de conducere autonomă

de Sebastian Toma
Vineri, 15.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesorul lui Peugeot 508 va fi echipat cu mai multe tehnologii de conducere autonomă, anunţă Carlos Tavares, CEO-ul companiei franceze.

Peugeot 508, nava amiral a mărcii franţuzeşti, va primi un succesor în 2017 care va beneficia şi de tehnologii de conducere autonomă. Vestea vine de la Carlos Tavares, CEO-ul PSA Peugeot-Citroen, care a anunţat noile dotări ale modelului de clasă medie al mărcii din Sochaux în cadrul conferinţei anuale a acţionarilor. Viitorul Peugeot 508 va beneficia de sistem de parcare automată şi de tehnologii care vor permite conducerea pe autostrăzi şi în zonele cu trafic aglomerat fără ca şoferul să fie nevoit să acţioneze frânele, acceleraţia sau direcţia. Reprezentanţii Peugeot-Citroen nu au dat detalii suplimentare despre aceste tehnologii.

"Noile sisteme sunt adaptate la aşteptările pieţei şi au început deja să fie introduse ca dotări opţionale sau chiar standard în anumite modele din segment. Piaţa aşteaptă aceste dotări de la un model de clasă medie, aşa că trebuie să le introduse în ofertă pentru a menţine competitivitatea", explică Ian Fletcher, analist IHS Automotive într-o declaraţie acordată celor de la Automotive News.

Urmareste Automarket
În ciuda sistemelor de conducere autonomă în anumite situaţii, succesorul lui Peugeot 508 nu va fi o maşină 100% autonomă. Acest lucru nu se va întâmpla din două motive: cadrul legislativ necesar unui automobil 100% autonom ar putea să nu fie finalizat la momentul debutului modelului şi un model de volum al clasei medii ar avea un preţ de achiziţie prea mare în compania unui asemenea sistem.

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru