Porsche Cayenne Turbo S: faceliftul ne aduce şi cel mai rapid SUV de pe Nurburgring

de Bogdan Mirică
Marti, 13.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a aplicat faceliftul modelului cayenne şi pe versiunea Turbo S. A ieşit un SUV de 570 de cai putere, capabil să stabilească un nou record de timp pe circuitul de la Nurburgring.

Porsche a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit facelitul cele mai puternice versiuni din gama lui Cayenne. Este vorba despre noul Cayenne Turbo S, o propunere atrăgătoare pentru pasionaţii de performanţă, pusă în mişcare de noul motor V8 bi-turbo de 4.8 litri, capabil să dezvolte 570 de cai putere şi 800 de Nm.

Comparat cu modelul de dinainte de facelift, noul Cayenne Turbo S beneficiază de 20 de cai putere şi 50 de Nm în plus, adică suficient pentru a stabili un timp de accelerare de la 0 la 100 de km/h în doar 4.1 secunde şi o viteză maximă de 284 de km/h.

De asemenea, Porsche se laudă că SUV-ul său a reuşit să parcurgă un tur al celebrului circuit de la Nurburgring în doar 7 minute şi 59 de secunde. Dacă timpul este confirmat şi omologat, noul Porsche Cayenne Turbo S ar putea deveni cel mai rapid SUV pe Nurburgring şi primul care scade sub pragul de 8 minute, depăşind performanţa anunţată în toamnă de BMW X6 M (8 minute şi 2 secunde).

Noul Cayenne Turbo S vine cu un sistem de evacuare nou.

Esential 570 de cai putere oferă noul Porsche Cayenne Turbo S.
4.1 secunde sunt necesare pentru ca Porsche Cayenne Turbo S să ajungă la 100 de km/h.
Meritul acestei performanţe aparţine şi sistemului Porsche Traction Management, care împarte eficient puterea între punţi, dar şi pachetului de frâne ceramice cu discuri de 420 mm pe faţă şi 370 mm pe spate.
Nu lipsesc nici sisteme ca Porsche Dynamic Chassis Control şi Porsche Torque Vectoring Plus.

Dacă în Statele Unite SUV-ul german se apropie de 200.000 de dolari, pe piaţa din Europa socotelile vor începe de la aproximativ 166.000 de euro. Pentru această sumă, clienţii vor primi faruri LED; jante de 21 de inch, o grilă lucioasă pentru radiator, unu eleron montat pe hayon, pasaje ale roţilor mai largi şi un nou sistem de evacuare. La interior, SUV-ul primeşte o tapiţerie din piele, în două culori.

Comentarii (1)

  • Cel mai rapid SUV de pe Nurburgring = din 10 tipe obeze, aia in rosu danseaza cel mai bine
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru