Primul model 100% electric de la Aston Martin va fi un SUV de lux: schiță oficială cu modelul Lagonda programat în 2021

de Petre Barac
Joi, 10.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin este aproape să devină primul producător auto de lux care va oferi un model 100% electric. Britanicii au publicat prima schiță oficială cu un SUV ce va fi construit sub brandul Lagonda.

Salonul de la Geneva din acest an a fost gazda unui concept spectaculos al celor de la Aston Martin. Britanicii au dezvăluit atunci Lagonda Vision Concept, care anunța nu doar primul model electric al mărcii, ci și sub-brandul Lagonda, sub umbrela căruia Aston va prezenta toate modelele cu emisii zero din propriul portofoliu.

La numai două luni de atunci, a venit momentul ca Aston Martin să anunțe că primul model al brandului Lagonda va fi un SUV cu propulsie 100% electrică și va fi lansat în 2021.

Britanicii afirmă că va fi primul SUV de lux ce va concura pe piața vehiculelor cu zero emisii, aruncând mănușa celor de la Bentley și Rolls-Royce.

Singurele cifre avansate de Aston Martin într-un comunicat oficial sunt cele ale autonomiei prevăzute pentru un sistem de propulsie care se va baza pe baterii de generație nouă de tip solid state: 650 de kilometri.

Schița oficială (foto) a viitorului model indică o evoluție a conceptului Lagonda Vision ce a fost prezentat în luna martie la Geneva.

Șefii companiei spun că lansarea SUV-ului 100% electric Lagonda este urmarea firească a unei cereri foarte mari pe unele piețe importante precum China.

Via Aston Martin

Comentarii (3)

  • Asta este o schita de SUV sau de ”desfacator” de sticle de bere?!?
    Aveam ceva mai mari asteptari din partea unui nume de calibru precum AstonMartin/Lagonda...
    2 3
  • care e problema, nu arata ca un popandau/libarca asa cum suntem obisnuiti?
    3 0
  • e linia consacrata Lagonda din anii '80, ce isi trage seva din designul tip pana inventat de italienii anilor '70.

    preferabil un desfacator de bere decat un dulap pe roti
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru