Producția Dacia a scăzut ușor în primele 9 luni ale anului: Duster asigură 62% din producție, Logan își continuă declinul

de Daniel Popescu
Luni, 09.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Dacia de la Mioveni a produs aproape 232.000 de unități în perioada ianuarie-septembrie 2017, dintre care 143.000 de unități au fost Duster. Dacia Logan s-a produs în numai 25.000 de unități.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a publicat luni datele legate de producția de mașini de la uzina Dacia de la Mioveni pentru primele 9 luni ale anului.

Astfel, datele oficiale arată că Dacia a produs 231.558 de vehicule în intervalul ianuarie - septembrie, în scădere ușoară comparativ cu cele 239.110 de unități realizate în aceeași perioadă a anului trecut.

Deloc surprinzător, modelul cu cea mai mare producție la Mioveni este Dacia Duster, care a fost realizat în 143.487 de unități, corespunzător unei cote de 62% din producția totală. De altfel, Duster este și singurul model a cărui producție a crescut comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 141.000 de unități.

Pe locul doi este Dacia Sandero cu o producție totală de aproape 33.000 de unități, în scădere de la 39.000 de unități, în timp ce Dacia Logan MCV s-a oprit la pragul de 29.424 de unități, aproape la fel de mult ca în perioada similară a anului trecut.

În schimb, modelul cu cea mai puternică scădere de producție este Dacia Logan, cu numai 25.659 de unități, comparativ cu cele peste 28.000 de unități realizate anul trecut.

Via ACAROM

Comentarii (10)

  • Ce drama ! Fabrica mai mult Duster, care este cu 75% mai scump decât un Logan.
    Mie mi se pare ca este un mare pas înainte!
    22 0
  • Nu cred ca e cazul sa se dramataizeze, asa cum bine spune colegul @xxx. Pe de alta parte, sa nu uitam ca Duster aduce un profit mai mare si ca Logan are deja 5 ani de cand e pe piata. Deja lumea se gandeste la o noua generatie. Deci e de asteptat ca vanzarile sa scada si mai mult.
    17 0
  • dar numai bine ar scoate un sedan nou, acum cand Loganul e pe o panta descendenta?

    nu dati cu paru'...mi-a soptit si mie o pasarica specialist de pe AM
    6 4
  • Cică modelul cu cea mai puternică scădere este Loganul.
    Sandero - de la 39.000 la 33.000 iar Loganul de la 28.000 la 25.659. Nici procentual nici ca număr în sine scăderea mare nu este a Loganului.
    Declinul Loganului e un titlu de cancan ieftin care nu știu ce urmărește (bine, am eu o bănuială) și care e rupt de realitatea cifrelor de vânzări în Europa, care spun: creștere de aproape 8% pe primele 8 luni și de peste 36% în august.
    Deci cam așa arată o știre care trebuia să explice ușoara creștere de volum a Duster-ului și relocarea celorlalte modele către Maroc, lucru absolut normal datorită pregătirilor din uzină pentru noul model.
    Așa că tonul ar trebui să fi fost unul pozitiv, care să sublinieze creșterea producției de Duster chiar și la sfârșitul etapei de producție a vechiului model.
    19 0
  • @Kap
    Asa e cu senzationalismul care e acuma in voga. Daca poate titlul sa aiba conotatie negativa, asa va fi formulat, mai ales daca e o exagerare. Jurnalismul de calitate e pe moarte...
    9 0
  • Poate pt urmatoarea generatie Dacia ar trebui sa ia in considerare si solutia Skoda Octavia cu forma de sedan dar cu hayon... prcatic s-ar renunta la 2 variante diferite Logan/ Sandero si astfel costurile de fabricatie ar scadea... de asemenea diferenta de aproape 1000 euro intre Logan sedan si Logan MCV nu se justifica in niciun fel, doar nu vb de premium... in clasa ei diferenta ar trebui sa fie de 400-500 euro cel mult
    6 0
  • @dany
    Complicat cu sedanul, au deja Megane 4 Sedan care arăta bine, nu știu ce pot sa facă, un Logan cat Megane si un Megane cat Octavia! Un Logan cat Octavia/Megane si mai ieftin decât Megane mi se pare nerealizabil. Bănuiesc ca vor înlocui Loganul actual in maxim 3 ani cu ceva mai mare in dimensiuni dar nu cat Octavia
    Ce-mi doresc eu: un MCV cum a fost in prima generatie
    5 0
  • CRISTIAN
    Nu trebuie sa fi mare specialist ca sa iti dai seama ca dupa o anumita varsta modelele scad in vanzari si trebuie pregatite modele noi.
    Dacia poate pastra Loganul sub forma de sedan (ptr a avea si Sandero ptr cei ce doresc cu hayon) intrucat clientela de sedanuri este relativ constanta (iar la noi este majoritara), chiar daca se cauta tot mai mult SUV-ul .
    1 1
  • Detin actualul Logan sedan si pot spune ca nu mi-as mai lua acea varianta de caroserie decat daca as primi-o cadou gratis... deschiderea mica a capacului portbagajului si ”buza” de jos nu te lasa sa bagi in el decat plase de cumparaturi... degeaba e mare in interior. Sigur, e o problema comuna a sedanurilor numai ca in clasa premium clientii umbla la costum si servieta, nu au nevoie decat de spatiu pt 2-3 valize cu care merg in vacanta... usor, usor se vor convinge si romanii de inutilitatea practica a sedanurilor iar pt cine nu suporta caroseria break exista solutia Octvaia sau chiar Rapid de la Skoda care pastreaza forma de sedan dar au utilitatea unei masini hatchback...
    1 0
  • Nu va panicati! A scazut productia Logan din Romania nu si vanzarile Logan. E normal sa scada productia Logan pt ca productia lui se va muta usor-usor din Romania in Maroc , lasand loc Duster-ului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru