Proiect de lege: birou unic pentru înmatricularea mașinilor la RAR

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect de lege depus la Parlament prevede reducerea birocrației pentru înmatricularea mașinilor prin apariția unui birou unic în cadrul sediilor Registrului Auto Român unde să se proceseze toate documentele.

În prezent, procedura pentru înmatricularea unei mașini este destul de complicată și presupune, pe lângă numeroase documente, drumuri la sediul ANAF sau al Primăriei, pe lângă depunerea unor acte la Registrul Auto Român.

Există însă șanse ca această procedură să fie simplificată, întrucât un deputat a depus la Parlament un proiect de lege care prevede înființarea unui birou unic pentru înmatriculări.

Potrivit proiectului, biroul unic ar urma să existe în cadrul sediilor RAR și să comaseze serviciul public de înmatriculare cu serviciile conexe, așa cum este trecerea mașinii pe un alt nume. În acest fel, șoferii ar avea acces mai rapid la toate serviciile necesare înmatriculării auto. În plus, proiectul prevede că angajații care se ocupă în prezent de înmatriculări la sediile ANAF sau ale primăriilor vor fi mutați la biroul unic de la sediile RAR.

"Proiectul de lege iniţiat prevede ca toate procedurile necesare înmatriculării unui autovehicul să aibă loc într-o singură locaţie.

Astfel, va fi mai simplu pentru cetăţeni, se va elimina birocraţia, iar timpul petrecut la ghişee se va scurta considerabil", explică deputatul care a inițiat proiectul de lege.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie votat de Camera Deputaților și Senat, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Via Economica

Comentarii (2)

  • GABIMIHAI
    Pai si ce facem cu micii intreprinzatori ca isi castiga si ei o paine oferind aceste servicii contracost
    0 0
  • ION@ION
    MAI CAD DIN BIROURILE DE ACTE DACA SE SIMPLIFICA INMATRICULAREA AUTOTURISMELOR ,ERA NECESAR ASA CEVA CA ERA O BIROCRATIE FOARTE GREA ,FELICITARI PENTRU O ASA INITIATIVA BUNA CARE VINE IN INTERESUL PUBLICULUI.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru