Renault anunţă primul său crossover mic printr-o imagine frontală a acestuia

de Mircea Meșter
Marti, 08.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul crossover de segment B pe care Renault îl va construi pe platforma lui Nissan Juke este prezentat într-o fotografie-teaser. Modelul promite un design preluat în mare parte de la futuristul concept Captur (2011).

Esential 11 februarie este ziua în care Renault va publica fotografiile şi informaţiile oficiale legate de noul său crossover.
Renault a publicat astăzi primul teaser al crossover-ului pe care constructorul francez îl va lansa în segmentul B. Fratele mai "ridicat" al lui Clio va fi construit pe platforma lui Nissan Juke, model cu care se va înrudi îndeaproape, dar va prelua liniile de design de bază ale conceptului Captur, pe care francezii l-au prezentat în premieră mondială în 2011 la Salonul de la Geneva.

Noul model - al cărui nume nu este încă public - este cunoscut deocamdată sub denumirea codată a proiectului său de dezvoltare, J87. Modelul este unul foarte important pentru Renault, constructorul din Hexagon mizând pe acesta pentru a rupe o felie cât mai importantă din cel mai dinamic segment din ultimii ani în industria auto: în ultimele 12 luni, în clasa crossoverelor mici au fost lansate Opel Mokka, Chevrolet Trax şi Peugeot 2008, linia de rivali ai segmentului iniţiat de Nissan Juke urmând să fie completată în viitorul apropiat de Ford EcoSport şi de un model pe care îl pregăteşte Citroen.

Deşi Renault nu oferă deocamdată absolut nicio informaţie legată de viitorul său model, presa franceză susţine că noul crossover va oferi doar versiuni cu tracţiune faţă ("vărul" Nissan Juke dispune şi de 4x4) şi că va fi mai mare decât Juke, oferind la fel de mult spaţiu interior precum actualul Koleos, SUV de segment superior.

"Suntem în mijlocul activităţii de dezvoltare a unei noi linii de crossovere, Din păcate, suntem puţin întârziaţi pentru că am hotărât să venim târziu cu un astfel de model, dar sper ca prin asta să putem învăţa multe din greşelile celorlalţi şi să venim cu o linie de modele foarte bună", susţinea Laurens Van den Acker, directorul de design al celor de la Renault, care a completat anunţând că Renault se va baza pe design pentru a reuşi să atragă cât mai mulţi clienţi în această zonă.

Noul model va fi prezentat oficial în luna martie la Salonul Auto de la Geneva, însă fotografiile şi informaţiile importante legate de acesta vor fi publice vineri, 11 ianuarie, în jurul prânzului. Automarket vă va oferi un articol complet imediat după ce materialele de presă vor fi disponibile.

Comentarii (4)

  • Tot mai multe tipuri de vehicule pe piata, masini insa...din ce in ce mai putine.
    25 55
  • iubesc comentariile lui mntsn!!! Si eu vreau sa vad masnini adevarate nu protoyipuri sau struto camile gen BMW X6
    13 31
  • @Faurelianu: Multam pt aprecieri. Ma bucur ca mai exista cineva care imi impartaseste opinia referitor la stuto-camile.

    Inca ceva: daca postam aceeasi idee dar la un articol nu legat de Renault, altfel cred ca ar fi aratat balanta +/-.
    N-a fost in intentia mea sa atac Renault in niciun fel, asta ca sa linistesc fanii Renault de pe AM, care probabil s-au simtit atacati.
    9 22
  • antonny
    . antonny
    la 09.01.2013, 00:02
    antonny
    la 08.01.2013, 22:20
    la 08.01.2013, 17:01
    uitati-va cum se sterg comentarile ........
    antonny
    la 08.01.2013, 16:41
    priviti cum se sterg comenarile ......

    antonny
    la 08.01.2013, 16:09
    SI Dacia are crossover de segment B daca vorbim fara 4x4......Sandero Stepway care are o garda mai mare decat concurenta ,pret mult mai bun ......Dacia vizibila si pe acest segment
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru