Renault are încredere în Alpine: francezii vor dezvolta mai multe modele și afirmă că brandul trebuie să fie profitabil

de Daniel Popescu
Luni, 20.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susține că va dezvolta mai multe modele Alpine și afirmă că brandul sportiv trebuie să aibă profit, pentru că "nu am produs o mașină doar pentru a ne simți bine".

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie, Renault a relansat în mod oficial brandul sportiv Alpine prin prezentarea noului Alpine 110, echipat cu motor 1.8 Turbo de 252 CP care face ca sportiva să ajungă de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde.

Toate cele 1955 de unități ale ediției speciale Premiere au fost deja rezervate, în timp ce pentru A110 francezii așteaptă 5.000 de comenzi în primul an și 3.000 de comenzi anual după accea.

Urmareste Automarket
Pentru o bună perioadă de timp, a fost incert dacă Renault va dezvolta și alte modele sub brandul Alpine, însă Christophe Deville, directorul de comunicare pentru Renault, afirmă că o decizie a fost deja luată și că este esențial ca Alpine să fie pe profit.
"În cadrul Grupului Renault, Alpine trebuie să fie profitabil. Nu poți face o mașină doar pentru a te simți bine. Credem că va avea succes și cu siguranță vor urma și alte modele", afirmă el pentru publicația Automotive News.

Analiștii de la Pricewaterhouse Coopers anticipează însă că misiunea francezilor va fi una dificilă, întrucât segmentul mașinilor sport este unul foarte îngust. "Poziționarea unei mașini sportive pentru un constructor non-premium este un joc foarte riscant. Piața s-a îngustat până aproape de extincție pe parcursul ultimilor 10 ani, întrucât SUV-urile au început să atragă mai multă atenție", afirmă Christoph Stuermer, analist la PwC.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • Urmarea logica, chiar daca nu pe placul fanilor marcii, ar fi un SUV, pentru ca Doamne fereste sa ramana cu-n singur model, chiar daca nu vor avea profit. Cred ca Renault isi permite ceva pierderi cu Alpine, merita asta aceasta marca, macar pentru cativa ani, ca la cat au pierdut ei cu modele ca Safrane si Vel Satis, ar fi o nimica toata cu Alpine.
    11 1
  • ... adica un SUV in segmentul lui Evoque, GLK, etc

    cu Alpine nu risca mare lucru. Chiar daca e un segment devenit insignifiant, doritori de coupe-uri inca exista si, probabil va fi printre putinii constructori ce va mai oferi un model cu o astfel de configuartie la un pret rezonabil. Vel Satis a fost e eroare de calcul ...mai precis, de design. Au indraznit prea mult pentru o piata prea multumita cu lemon-urile vremii.

    PS urmatorul pas firesc ar fi un Alpine decapotabil
    13 0
  • Cred ca si un model cu patru portiere, tip Coupe-Cabriolet, ar avea succes. Un SUV nu cred ca ar fi cea mai buna optiune pentru Alpine.
    2 0
  • Vel Satis putea avea un design tradițional, dar rezultatul era același, drept dovadă stă Safrane, Renault nu avea și nu are imagine pentru așa ceva.
    3 2
  • Dar safrane chiar a fost un succes!

    VelSatis si avantime au fost problematice. Deși, mie personal mi.au plăcut, confort, nontradiționale, spațioase.
    7 0
  • @demin

    Renault a avut câteva modele de top, lansate pentru a mușca din felia germanilor, înainte de Safrane a fost Renault 25, eu nu vorbesc de preferințe, dacă au fost frumoase sau reușite, vorbesc de rezultate, ambele modele au eșuat în misiunea lor.

    Cu Vel Satis, eu unul am înțeles de ce au ales un design neconvențional, dacă n-au reușit cu două modele clasice, au încercat opusul.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru