Renault ne promite un model capabil să parcurgă un tur de Nurburgring în mai puţin de 8 minute

de Sebastian Toma
Joi, 24.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanţă a mărcii Renault se pregăteşte să lanseze un nou model, care promite să recâştige prima poziţie în clasamentul maşinilor de serie cu tracţiune faţă pe circuitul de la Nurburgring.

Esential 2011 este anul în care Renault a stabilit recordul precedent la Nurburgring pentru modele de serie cu tracţiune faţă.
Renault a intrat într-o bătălie de imagine cu spaniolii de la Seat, după ce Leon Cupra 280 a detronat recordul lui Megane RS la Nurburgring. Francezii şi-au canalizat energiile într-un nou model, anunţat printr-un teaser pe cât de sugestiv, pe atât de sărac în informaţii. Cei de la Renault au publicat o imagine care are în prim plan hashtag-ul ”#under8”, sub care stă logotipul diviziei de performanţă a mărcii, în timp ce în partea inferioară a imaginii se află logo-urile mărcilor Michelin, Akrapovic, Ohlins şi BRM. Potrivit unor surse din cadrul mărcii Renault, francezii lucrează la o nouă versiune RenaultSport a lui Megane, al cărui motor 2.0 turbo va livra 275 CP.

Seat Leon Cupra a stabilit un timp record pe Nurburgring pentru automobilele cu tracţiune faţă

Urmareste Automarket
Dezvelirea viitoarei versiuni a lui Megane RS va avea loc pe 16 iunie, au mai anunţat francezii de la RenaultSport. Până atunci, ştim doar că modelul va fi echipat cu anvelope Michelin, amortizoare sau chiar suspensie completă de la Ohlins şi o evacuare dezvoltată împreună cu specialiştii de la Akrapovic.
De cronometrarea turului de Nurburgring pe care-l vor aborda francezii se ocupă specialiştii de la B.R.M., după cum ne lasă teaserul francezilor să deducem.

Francezii de la RenaultSport au publicat pe pagina lor de Facebook o imagine teaser care prezintă un prim-plan al evacuării finale Akrapovic a ediţiei speciale a lui Megane RS pe care o vor dezveli peste două luni.

ACTUALUL DEŢINĂTOR AL RECORDULUI PENTRU MAŞINI CU TRACŢIUNE FAŢĂ LA NURBURGRING - SEAT LEON CUPRA 280

VECHIUL DEŢINĂTOR AL RECORDULUI PENTRU MAŞINI CU TRACŢIUNE FAŢĂ LA NURBURGRING - Renault Megane RS TROPHY

Via RenaultSport

Comentarii (3)

  • super!
    De abia astept sa vad ce iese!
    Mizez oricand pe experienta Renault in motorsport inaintea oricarui produs Volkswagen, mai mult sau mai putin entrylevel (apropo de Seat)
    12 4
  • Il fac ei sa scoata sunb 8 minute nu ma indoiesc de treaba asta, la fel cum nu ma indoiesc ca in caz ca va scoate 8:05 min, o sa-i mai puna niste eleroane, deflectoare de aer, mai mult plastic in loc de sticla eventual tabla unde nu e neaparat nevoie...si multe altele, sunt asi la chestii d-astea.

    Ori ce ar fi, acel Seat cred ca a fost o surpriza chiar si pt VW cand a scos timpul ala!
    3 6
  • Le-a cam tăiat Seat macaroana la Reno... Acu o dau din colț în colț și tre' sa scoată și ei un model care sa scoată sub 8.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru