Renault susține că autonomia ideală a mașinilor electrice este de 300 de kilometri: "Șoferii conduc doar 50 de kilometri pe zi"

de Daniel Popescu
Joi, 10.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn susține că proprietarii de mașini electrice se mulțumesc cu o autonomie reală de 300 de kilometri, întrucât studiile arată că aceștia călătoresc în medie doar 50 de kilometri pe zi.

Unul dintre principalele dezavantaje ale mașinilor electrice în comparație cu cele cu motoare cu combustie internă este autonomia mai mică, însă constructorii încep deja să lanseze numeroase modele de serie care se apropie de o autonomie teoretică de 500 kilometri, conform standardului WLTP.

Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault-Nissan, susține însă că autonomia a ajuns deja la valori decente, întrucât un studiu intern a evidențiat faptul că cei mai mulți proprietari de electrice sunt mulțumiți dacă știu că pot conduce cel puțin 300 de kilometri fără să oprească la o stație de încărcare.

"Am observat că proprietarii nu mai vorbesc despre autonomie atât timp cât le garantezi 300 de kilometri. Nu puteam anticipa acest răspuns în cadrul studiului nostru. A trebui să avem 500.000 de mașini electrice pe străzi pentru a înțelege că proprietarii nu pun autonomia pe primul loc când depășești pragul de 300 de kilometri", a explicat el.

Alianța Renault-Nissan are în portofoliu cele mai bine vândute modele electrice.

Nissan Leaf este mașina electrică cu cele mai mari vânzări în lume, iar noua generație are o autonomie de 389 de kilometri în regim urban.

Între timp, Renault Zoe este cea mai vândută electrică din Europa și se laudă cu o autonomie de 400 de kilometri conform standardului NEDC. Ambele modele oferă autonomii reale de circa 300 de kilometri în regim urban.

Via Nikkei

Comentarii (9)

  • Meteorologogu
    Daca spun ei ... o fi...

    In cazul meu orice masina care nu face 500km cu un plin de combustibil, care o fi el, si nu poate face plinul in 10min ... hai sa zicem pina in 30min, nu prea ma ajuta. Probabil pentru cei care merg prin oras 300km este suficient pt 2-3 zile. Aia cu 50km ... nu prea inteleg de unde au scos-o dar ei stiu ce data au folosit pt estimari.

    In rest ... o sa renunt la diesel pt o electrica atunci cind va fi cazul.
    Intr-o tara in care sunt anunturi pe toate gardurile cu "dezactivez dpf" iar batrinele Raba muncesc din greu consider ca sunt rezonabil de curat cu un EURO 6.

    Drumuri bune sa aveti
    12 4
  • Meteorologogu
    ... si voi continua sa ma mir de faptul ca Dacia si-a batut capul sa faca un model RS si nicidecum o electrica de serie. Daca cei care electrifica Logan-uri reusesc sa le scoata la 17k EUR, fara sa poata fi luat prin rabla plus, pot doar sa visez la un Sandero electric, ca o a doua masina a familiei
    7 2
  • Nu vorbim de niste masini gandite ca unele conventional. De la modul de constructie, tipul lor si felul in care vor fi folosite.
    6 1
  • Arogantul
    astea sunt masini de pitzi nemaritate
    3 10
  • mircea badea
    putini soferi fac 50km/zi. majoritatea fac sub 20km.

    iar romani ce se fataie cativa km pe zi sunt o gramada.
    7 1
  • @Arogantul
    Aroganule, schimba-ti numele in Cocalarul, te caracterizeaza mult mai bine.
    6 1
  • @arogantul

    daca eu am 30+ ani, sunt insurat, am copil si merg cu o astfel de masina, inseamna ca sunt pitzi?
    7 1
  • nu stiu de ce va sifonati, omul incearca sa injure alternativa jignind potentialii sau actualii posesori.

    Culmea,si ma jur ca nu e inventie, acu' 2 zile mergand catre birou am vazut un Zoe venind dinspre contrasens. Evident, ma asteptam sa identific o...pitzi. Mi-a cazut falca vazand la volan un individ cat un munte a carui tricou statea sa crape pe el !!!!! Ok, puteti crede orice, primul meu gand a fost ca o fi furat masina sau, ca alternativa bolnava, ca omu' e...pe invers :)).

    Deci da, suntem plini de prejudecati.
    7 1
  • astfel de prejudecati e clar o lipsa de educatie..daca n-ai un suv inutil si fumegand noxe nu esti jmecher...:/ scopul in viata fiind iritarea dujmanilor..
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru