Renault va pune accent pe tehnologie la dezvoltarea următoarelor generații de modele: "Cele mai mari inovații vor apărea la interior"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault își va concentra atenția pe introducerea de noi tehnologii și afirmă că cele mai mari inovații vor apărea la interior, întrucât mașinile vor avea din ce în ce mai multe funcții autonome.

Introducerea tehnologiilor autonome și a propulsiilor electrice determină constructorii să regândească designul modelelor pentru a se adapta la noile cerințe, iar Renault și-a stabilit deja câteva puncte de reper pentru următorii ani.

Laurens van den Acker, designerul șef al francezilor, afirmă că următoarele generații ale modelelor vor pune accentul în special pe tehnologie, mai ales că designul este deja destul de bine definit.

"Generația de mașini care a început cu Clio în 2012 a avut un succes relativ în termeni de design. Designul a devenit principalul motiv pentru o achiziție. Putem construi pe baza acestui succes, dar trebuie să ne adaptăm la o lume în schimbare. Am stabilit o identitate frontală pentru modelele noastre și trebuie să adăugăm un nou nivel de tehnologie", afirmă van den Acker.

În condițiile în care mașinile încep să capete tot mai multe funcții autonome, van den Acker anticipează că Renault trebuie să vină cu soluții de petrecere a timpului în timpul călătoriilor, motiv pentru care interiorul este principalul vizat de schimbări din punct de vedere al designului.

"Cele mai mari inovații vor avea loc la interior.

Întrucât vor exista tot mai multe ecrane, iluminarea va deveni mult mai importantă. Iar dacă nu mai conduci, ce faci în mașină? Citești, lucrezi, de joci? Dacă da, vrei mai mult spațiu, vrei să te miști sau să te întorci? Trebuie să găsim noi metode de a integra noile tehnologii care vor fi poziționate în jurul mașinii", a mai precizat el.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Le transforma in gadgeturi. Zero fiabilitate, zero placere de condus. Traiasca generatia iPhone!
    10 8
  • inexorabil
    Ȋncă nu ți-ai luat nicio “perversă” roșie, @Fix? Hm, straniu…Oricum, bine ai venit ȋn Clubul Retrograzilor (tolerați de Constituție).
    5 8
  • Prin anii '80, Renault avea un concept-car foarte interesant. Din sedan se transforma in break prin deplasarea insprea inapoi a lunetei. Folosind inteligent spatiul interior si lasand in seama masinii condusul, avand capabilitati autonome, scaunele din fata se roteau la 180*, tranformand totul intr-o mini sala de conferinte.

    Da', asta era demult in viitor, prin '82-'85. Cand pentru unii dintre romanii nostri televizorul color era o inutilitate absoluta iar telefonul mobil o idee ridicola din literatura SF.
    6 1
  • inexorabil
    Ȋn acea perioadă a “minții scăpate din frâu” (cu avizul zeului progresului), mulți producători auto se jucau cu imaginația (ce-i drept, ceva specific epocii m-a frapat și mă frapează ȋncă: acele “crazy digital dashboards”), iar scenariștii mai belicoși sugerau ipoteza greu acceptabilă (inclusiv astăzi) a “conștiinței de sine” la care ar putea ajunge tehnologia viitorului din cauza unei dezvoltări accelerate, ȋnsă nesăbuite…Ȋn definitiv, mă tem că ar putea fi vorba nu despre “self & brilliant intelligence”, ci despre hidoasa, antica și mereu aceeași coadă a lui Nicky Percea.

    Așadar, atunci a fost aprins focul, iar acum riscăm să fim asfixiați de…fum (mai exact, de fumul iluziilor de “mai bine”).

    PS. Țăranii noștri erau mai avansați decât infatuații din Vest: transformau tramcarul tras de tractorul care ȋi ducea și ȋi aducea de la muncile câmpului ȋntr-o adevărată cârciumă și parcă discuțiile erau mult mai savuroase decât ȋntrunirile și seminariile actuale de management calculat, solemn, formal, stereotip, ȋn care coordonatele obligatorii de afirmare socială sunt politețea rece, scrupulozitatea tuturor gesturilor și abilitățile de exprimare teoretică și aplicabilitate tehnică (cu alte cuvinte, am scăpat de dracu’, recte marxism-leninismul, și am dat peste tac’su, recte limba de lemn a civilizației, a juridicizării și a tehnologiei).
    3 3
  • @inexorabil

    Ai o manuta verde de la mine .... semanatoristule :)))!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru