RETROSPECTIVA 2013: Luna august în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 20.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
August este ultima lună "liniştită" din vara auto. Chiar şi aşa, lansările şi testele nu au lipsit nici în această perioadă însorită.

Ultima lună de vară a fost un pic mai lentă faţă de restul anului, lucru perfect normal pentru luna concediilor. Chiar şi aşa, nu am dus lipsă de ştiri şi nici de maşini de testat. August este ultima lună "liniştită" înaintea asaltului de toamnă din lumea auto. Septembrie înseamă Salon Auto de calibru, iar în 2013 a fost rândul Frankfurt-ului să găzduiască întâlnirea de toamnă a constructorilor auto.

Ştiri

Versiunea decapotabilă Toyota GT86 nu se va fabrica în serie.

Luna august a început cu o ştire neplăcută pentru fanii modelului Toyota GT86. Constructorul japonez anunţa că a renunţat la introducerea în producţia de serie a variantei decapotabile pentru acest model. Un prim semn al problemelor General Motors a venit apoi pe 2 august, când gigantul american anunţa că retrage marca Opel de pe piaţa australiană după doar un an de activitate. Era preambulul veştilor proaste care aveau să sosească în luna decembrie. Porsche, pe de altă parte, avea alte preocupări. Crea un 911 special pentru a mulţumi celor cinci milioane de fani de pe Facebook pentru susţinerea arătată mărcii din Zuffenhausen.

Noul Hyundai i10

Urmareste Automarket
Tot la începutul lunii august, Hyundai ne arăta unul dintre cele mai bine păzite noi modele din gama sa.
Imaginile oficiale cu noul i10 îşi făceau apariţia în presă. Tot în august, celebrul Gerhard Plattner reuşea un nou record de consum la bordul unei Skoda Citigo alimentată cu gaz natural comprimat (CNG). Îşi făcea apariţia facelift-ul modelului Renault Latitude, dar şi imaginile oficiale cu noua Honda Civic Tourer, break-ul modelului compact Honda Civic. Skoda opera un facelift pentru modelul Yeti, iar Mercedes-Benz lansa crossover-ul GLA. Şi Audi A8 trecea printr-un discret facelift, iar Peugeot ne arăta conceptul 308 R, indicând că are de gând să producă o versiune hot a noii compacte. Luna se încheia cu imaginile cu faceliftul operat pentru off-roaderul Toyota Land Cruiser.

Toyota Land Cruiser facelift

Motorsport

Sebastien Loeb va face echipă cu Yvan Muller în Campionatul Mondial de Turisme în sezonul 2014, anunţa Citroen în luna august. Colecţia materialelor speciale din motorsport s-a îmbogăţit în august cu o serie interesantă: piloţii din Formula 1 care au plecat din pole-position chiar în cursa de debut, cele mai surprinzătoare transferuri din Formula 1, revoluţia monoposturilor cu motorul amplasat în spate şi un reportaj de la cursa de DTM de la Nurburgring.

Am testat în luna august:

TESTELE LUNII AUGUST
Peugeot 2008 1.6 e-HDI - Latura emoţională Toyota Rav4 2.2 D-4D - Polivalent
Porsche Panamera E-Hybrid - Multifuncţional Volkswagen Touareg 3.0 TDI - Covorul fermecat
BMW 320d GT - Funcţia deasupra formei Mitsubishi Space Star 1.2 - Miraj
BMW X1 xDrive18d - Joy de vivre Audi A8 4.2 TDI - Adio, dar rămâi cu mine
Hyundai i30 Wagon 1.6 CRDi - Eurowagon

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie 
Luna iunie
Luna iulie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru