RETROSPECTIVA 2013: Luna mai în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 14.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Încet ne apropiem de jumătatea anului 2013. Am ajuns în luna mai când primăvara îşi intra din nou în drepturi depline. Anvelopele de iarnă era puse deoparte, iar industria auto îşi continua avalanşa de ştiri.

Urmareste Automarket
Luna mai nu făcea excepţie de la regula acestui an. În ciuda climatului dificil din lumea auto, nu au lipsit ştirile, testele auto şi materialele speciale. Să recapitulăm ce s-a întâmplat în a cincea zi a anului 2013.

Ştiri

Prima imagine cu noul Mercedes-Benz S-Klasse

Luna mai a debutat în forţă cu imaginile neoficiale ale noii Clase S de la Mercedes-Benz publicate pe net chiar pe 1 mai 2013. Trei zile mai târziu, Porsche publica imagini şi date oficiale despre cel mai puternic model din gama modelului 911: Turbo. La noi în ţară, veneau primele veşti că piaţa auto dă semne timide de rederesare: Porsche România deschidea un nou centru de vânzare pentru mărcile premium ale grupului, numit Porsche Pipera. Lamborghini uimea apoi publicul cu un conceptul unui supercar cu un singur loc: Egoista. Apoi am putut afla toate detaliile despre o nouă generaţie a modelului compact din gama constructorului francez Peugeot. Totul a fost schimbat, mai puţin numele care rămânea acelaşi: 308

Noul Peugeot 308

KdF Party a marcat 75 de ani de la naşterea modelului Volkswagen Beetle.


La jumătatea lunii, Automarket participa la o simpatică reuniune a "broscarilor" din Bucureşti şi nu numai.
Evenimentul a purtat numele de KdF Party şi a marcat 75 de ani de la naşterea modelului Beetle. Apoi, ne minunam în faţa imaginilor cu Aston Martin CC100, un spectaculos concept car creat pentru a celebra centenarul mărcii britanice. Alte veşti călduţe din ţara noastră: Bosch anunţa că îşi extinde operaţiunile în România, urmând să deschidă încă două noi fabrici. La Bucureşti soseau două maşini speciale: un Caparo T1 şi un monopost de Formula 1 McLaren MP4-23. Erau expuse la Băneasa Shopping City ca parte a unui evniment ce l-a adus ulterior în România pe Mika Hakkinen. 

Patru stele obţinute de Dacia Sandero la testele EuroNCAP

Spre finalul lunii, EuroNCAP publica un nou set de rezultate, iar cel mai important crash test era cel la care a fost supus modelul Dacia Sandero. Acesta obţinea scorul general de patru stele, cel mai bun rezultat obţinut vreodată de Dacia. Luna se încheia cu ştirea prin care aflam puterea noului Chevrolet Corvette Stingray, dar şi cu imaginile cu noua generaţie a SUV-ul BMW X5.

Poveşti auto

Istoria modelului Peugeot 205

Din colecţia de materiale speciale, luna mai ne-a rezervat câteva lecturi interesante. Am putut afla cum a fost traversat continentul nord-american cu maşina pentru prima dată, dar şi istoria diviziei speciale Autodelta, departamentul sportiv al italienilor de la Alfa Romeo. Iar pentru fanii modelului Peugeot 205, am povestit pe larg istoria acestui model emblematic pentru marca franceză din Sochaux.

Povestea Autodelta

Motorsport

Sebastien Loeb continua să obţină victorii în WRC de câte ori apărea în cadrul programului său parţial, ca de exemplu în Raliul Argentinei. În Formula 1, Fernando Alonso învingea pentru Ferrari şi pentru proprii săi fani în cadrul Marelui Premiu al Spaniei, iar Nico Rosberg câştiga Marele Premiu al Principatului Monaco.

Honda cofirma oficial că va reveni în Formula 1 în 2015 ca furnizor de motoare pentru echipa McLaren, refăcând astfel un parteneriat legendar. Materialele speciale dedicate motorsportului au fost dedicate lui Mika Hakkinen, dar şi unei curse speciale - Monte Carlo 1933, primul mare premiu cu calificări. Bonus: un material despre ţările cu cei mai mulţi piloţi din istoria Formulei 1.

Am testat în luna mai:

TESTELE LUNII MAI
Honda Civic 1.6 i-DTEC - Ameninţător Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D - Sushi
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI - Frumoasa simplitate Seat Toledo 1.6 TDI - Coerent
Jeep Wrangler Unlimited 2.8 CRD - Puternic şi amărui Hyundai i20 1.1 CRDi - Zgârcitul
Fiat 500L 1.4 - XXL Kia Optima 1.7 DSL - Surprize, surprize
Skoda Octavia 1.4 TSI - Mulat Kia Sorento 2.0 CRDi - Lifting
Volvo V40 D2 - Test lung episodul 1 Opel Adam 1.4 - Geneza
BMW 740d xDrive - În hamac Mazda6 Wagon 2.0i - Transmisibil
BMW 116d EfficientDynamics - Alien

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru