RETROSPECTIVA 2013: Luna aprilie în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 12.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăvara îşi făcea apariţia, dar industria auto nu ţine cont de anotimpuri. Aprilie nu a făcut excepţie la capitolul ştiri, modele noi şi teste auto.

Luna aprilie a început, ca în fiecare an, cu o serie de glume şi farse tradiţionale pentru ziua de 1 Aprilie. Constructorii s-au întrecut a trimite comunicate de presă amuzante care au fost preluate în ştiri pe măsură. Volvo anunţa primul airbag care înconjoară maşina în caz de accident, BMW se lăuda cu un nou sistem de încărcare a maşinilor electrice direct de pe liniile tramvaielor, iar Subaru declara că a inventat un sistem de autocurăţare automată a caroseriei.

Automarket a decis să marcheze ziua în stilul nostru caracteristic şi v-am oferit un test drive inedit cu un model extrem de popular: Dacia 1410.

Ştiri

Citroen C4 Picasso

După ce industria auto a depăşit ziua de 1 Aprilie, a trecut şi la lucruri mai serioase. Vedeam primele imagini cu noua generaţie Citroen C4 Picasso, iar primele detalii despre noul Peugeot 308 ieşeau la suprafaţă. Porsche prezenta la Salonul Auto de la Shanghai un facelift pentru berlina Panamera. Skoda făcea acelaşi lucru pentru Superb, cel mai mare model din gamă. BMW prezenta publicului conceptul X4, model ce anunţa un viitor SUV.

BMW X4 Concept

Uzina Ford de la Craiova începea producţia motorului Ecoboost de 1.5 litri.


La Bucureşti se inaugura un Salon Auto de buzunar în Piaţa Constituţiei, iar Maserati ridica cortina de pe noul său model, Ghibli.
Porsche anunţa că lucrează la un motor cu patru cilindri pe care să îl introducă în gama modelului Cayman. Citroen mai introducea un membru al familiei DS, dar în formă de concept: DS Wild Rubis. Ford România introduce în fabricaţie un nou motor de 1.5 litri la Craiova. Spre finalul lunii, Salonul Auto de la Shanghai ţinea capul de afiş cu Ford Escort Concept şi Nissan Friend-ME Concept, iar luna se încheia cu vestea surprinzătoare că Mercedes-Benz Citan primea doar trei stele la testele de impact EuroNCAP.

Citroen DS Wild Rubis

Poveşti auto

Targa Florio

Urmareste Automarket
Luna aprilie avea să aducă şi câteva texte din seria materiale de colecţie: am putut afla istoria celebrei curse Targa Florio, dar şi povestea săgeţilor argintii Auto Union.
Volkswagen California împlinea 25 de ani şi treceam în revistă istoria acestui model emblematic. Puneam cap la cap toate amenzile de circulaţie din Europa, iar Mircea ne transmitea emoţia pilotajului unui Porsche într-un reportaj de la Hungaroring. 

Motosport

În lumea sportului cu motor, lucrurile intrau în normal: Alonso şi Vettel îşi împărţeau victoriile în Formula 1, Ogier câştiga din nou în Raliul Portugaliei, iar Francois Delecour făcea legea în CNR. Plus un material special despre piloţii din Formula 1 care au gustat şi din plăceriile raliurilor

Am testat în luna aprilie:

TESTELE LUNII APRILIE
Dacia 1410 - Eternul etalon BMW 120d xDrive - Combinaţia câştigătoare
Skoda Octavia 1.6 TDI - Familiala familiară Mercedes-Benz 180 CDI - Renaştere
Volkswagen Golf 2.0 TDI - Rafinare Toyota Auris 1.6 CVT - Reconservat
Mazda6 2.0 - Calea samurailor BMW X3 xDrive20d - Culegere
Seat Toledo 1.2 TSI - Tapas Nissan Juke Nismo - Jukeria
Peugeot 3008 Hybrid4 - Excentric Ford Kuga 1.6 Ecoboost - Antidot
Chevrolet Trax 1.7D - Mixologie Renault Captur 1.5 dCi - Captivant

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru