RETROSPECTIVA 2013: Luna iulie în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 18.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iulie a continuat trendul început în vară. Ştirile importante nu au lipsit, iar maşinile testate au devenit din ce în ce mai puternice.

Urmareste Automarket
În luna iulie vara îşi intrase complet în drepturi. Temperaturile creşteau, dar lumea auto nu nu dădea semne de oboseală. Ştiri din belşug, 10 maşini testate şi bineînţeles, o serie de articole de colecţie. Să recapitulam luna iulie a anului 2013 în lumea auto.

Ştiri

Lotus Esprit submarin

Ultimul BMW M3 Coupe ieşea de pe banda de asamblare în luna iulie 2013.


Luna începea cu vestea că o maşină submarin din filmul cu James Bond "The Spy Who Loved Me" va fi scoasă la licitaţie. Lotus-ul Esprit folosit la filmări este un submarin complet funcţional. Luna începea cu adevărat prin prezentarea versiunii sedan a noului model Mazda3. Apoi, pe 5 iulie primeam vestea tristă că părintele Trabant-ului, Herman Lang, a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani.
O altă veste tristă, venită din partea baverezilor de la BMW ne anunţa că actuala generaţie M3 a ajuns la final de carieră. Mai mult, era pentru ultima dată când BMW va folosit denumirea M3 pentru un coupe performant. Tot BMW ţinea capul de afiş şi în zilele următoare când prezenta publicului conceptul unui viitor monovolum. Numit BMW Active Tourer Outdoor Concept, acest automobil prefigura un viitor model BMW cu tracţiune faţă. 

BMW Active Tourer Outdoor Concept

Mercedes-Benz ne arăta primele imagini cu versiunea performantă a noii Clase S: S63 AMG de 585 CP. Papionul Chevrolet, folosit pe post de logo împlinea 100 de ani, iar BMW sărbătorea 30 de ani de la introducerea primului motor diesel în gama sa de modele. 

30 de ani de motoare diesel BMW

Spre finalul lunii, BMW trăgea cortina de pe cel mai aşteptat nou model din gama sa. După o lungă aşteptare puteam în sfârşit vedea cum arată noul i3, primul automobil electric de serie lansat de marca bavareză. 

BMW i3

Materiale de colecţie

BMW Vierzylinder

La capitolul materiale speciale, în luna iulie am putut citi despre sistemele Start-Stop, despre cifrele uzinei de la Mioveni, despre sistemele care vor fi eliminate de pe automobilele viitorului, dar şi despre o clădire simbol din industria auto: VierZylinder din Munchen. Bonus: un reportaj de la Goodwood Festival of Speed. 

Motorsport

Loeb la Pikes Peak

Dacă luna iunie este sinonimă cu cursa de 24 de ore de la Le Mans, iulie înseamnă Pikes Peak şi Raliul Sibiului.

Acesta din urmă, ce-i drept, îşi va schimba data începând cu anul viitor. Pikes Peak a atras atenţia presei mondiale de specialitate datorită prezenţei lui Sebastien Loeb la start. Francezul avea să spulbere recordul celebrei urcări pe traseu montan cu ajutorul puternicului său Peugeot 208. Am profitat de acest record pentru a spune şi povestea acestui curse printre nori. 

Raliul Sibiului era din nou etapă în Campionatul European de Raliuri şi asta a însemnat prezenţa unor piloţi de calibru în etapa românească. Automarket a susţinut cel mai important eveniment din motorsportul românesc cu o serie de materiale: 1, 2, 3.

Tot la capitolul motorsport am mai putut citi două materiale despre piloţii cu clasări consecutive în puncte din Formula 1 şi despre campionii mondiali care au fost coechipieri.

Am testat în luna iulie:

TESTELE LUNII IULIE
Audi A3 Sedan 1.8 TFSI - Micul prinţ Dacia Logan TCe - Onest
Citroen C-Elysee 1.6i - Sectorul bugetar BMW X5M - Sfidător
Nissan Note 1.5L - Note înalte Chevrolet Trax 1.4T - Adaptabilitate
Nissan 370Z Roadster - Rara Avis BMW ActiveHybrid 3 - Cyborg
Volvo V40 D2 - Test lung episodul 3 Maserati GranTurismo Sport - Concerto

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie
Luna iunie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru