RETROSPECTIVA 2013: Luna decembrie în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 02.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iată-ne ajunși la final. Decembrie marchează finalul unui an dificil. Și nu a trecut liniștit, ci ne-a adus vești care au zguduit bine lumea auto europeană.

Final de an. Decembrie închide un an dificil pentru industria auto. Și, în loc să ne îndreptăm liniștiți către Crăciun și Anul Nou, decembrie ne-a adus o serie de vești extrem de proaste pentru industria auto din Europa.

Știri

Paul Walker

Luna decembrie începea cu o veste tristă. Actorul Paul Walker, faimos pentru rolul său din seria filmelor The Fast and The Furious, deceda într-un accident de mașină. Walker, un adevărat pasionat de automobile, își găsea sfârșitul pe locul din dreapta dintr-un Porsche Carrera GT condus de prietenul său, Roger Rodas. În cinci decembrie, Ford prezenta publicului noul Ford Mustang, a șasea generație a celebrului muscle car american. În aceiași zi, o veste șoc lovea lumea auto europeană. General Motors anunța că a decis să retragă marca Chevrolet din Europa la finalul anului 2015. Hyundai anunța apoi că va lansa o divizie de perfomanță care va purta numele Hyundai N.

Noul Mercedes-Benz C-Klasse

Decembrie a fost și luna în care Mercedes-Benz lansa noul C-Klasse. Primele imagini scapau pe net pe 13 decembrie, urmate apoi de setul oficial, câteva zile mai târziu. Ultima știre importantă înainte de vacanța de Crăciun a fost lansarea noului Lamborghini Huracan.

Lamborghini Huracan

Articole de colecție

50 de ani Ford Mustang

Colecția nostră de materiale speciale s-a îmbogățit în decembrie cu încă o serie interesantă: 1963 - un an deosebit de bun pentru industria auto, 50 de ani de Ford Mustang, Hyundai în WRC și un reportaj despre Audi RS7.

Să nu uităm de serialul nostru dedicat celor mai buni fotografi auto din lume: Dragoș SavuDerek Walker, Dennis Noten.

Motorsport

Sibiu Transfăgărșan Motorsport Festival

Urmareste Automarket
O veste proastă și din motorsport la începutul lui decembrie: Cursa Campionilor 2013 a fost anulată din cauza protestelor din Bagkok. FIA aproba o serie de modificări contorversate în regulamentul Formulei 1, iar organizatorii Raliului Sibiului anunțau un nou eveniment pentru vara anului 2014: Sibiu Transfăgărășan Motorsport Festival. Plus o serie de povești din lumea Formulei 1: Marele Premiu al Braziliei 2003, Mark Webber, un diamant pierdut de echipa Jaguar.

Am testat în luna decembrie:

TESTELE LUNII DECEMBRIE
Nissan Note 1.5 - O nouă viaţă Opel Astra OPC - Ambiţie de fier
Mercedes-Benz E350CDI Coupe - Lecţia de restilizare Audi A3 Sedan 2.0 TDI - Crescătoria de sedanuri
Volvo V40 D2 - Test lung episodul 7 BMW M6 Coupe - Pentru că automobile
Nissan Micra 1.2 DIG-S - Machiaj Toyota Corolla 1.4 D-4D - Pentru acasă
Chevrolet Trax 1.4T FWD - Afacerea Mercedes-Benz ML350CDI - De aici mă ocup eu

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie 
Luna iunie
Luna iulie
Luna august
Luna septembrie
Luna octombrie
Luna noiembrie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru