RETROSPECTIVA 2013: Luna noiembrie în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 31.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ne apropiem de finalul anului 2013 și ne mai rămân de recapitulat doar două luni din acest an dificil pentru industria auto. Iată ce s-a întâmplat în noiembrie.

Noiembrie 2013. Ultima lună din toamna acestui an s-a dovedit a fi destul de agitată mai ales pe plan local, dar ca de obicei, nici știrile internaționale nu au lipsit.

Știri

Renault Megane RS RB8

Renault marca titlul obținut de Red Bull în Campionatul Mondial de Formula 1 cu o ediției limitată a modelului Megane RS numit RB8 Limited Edition. Urma o primă imagine a viitorului Jaguar F-Type Coupe, dar și setul complet de poze cu a doua generație Nissan Qashqai. Ken Block o făcea din nou lată și dădea lumii un nou clip Ghymkhana, ediția a șasea. Iar apoi pe 14 noiembrie, Volvo Trucks lua lumea internetului prin surprindere publicând o reclamă ce are în acest moment peste 64 milioane de vizualizări: faimosul șpagat făcut de Jean-Claude Van Damme între două camioane în mișcare.

Jean-Claude Van Damme și camioanele Volvo

Am disecat apoi acest clip viral și povestea din spatele lui. Un moment foarte important al lunii trecute a fost și lansarea oficială a noii generații Mini, extrem de așteptată de fani. La București se deschidea galerie auto Țiriac Collection, o expoziție ce conține o parte din automobilele clasice din colecția personală a lui Ion Țiriac. Bentley și Lamborghini avea showroom-uri oficiale la București.

Un nou set de rezultate EuroNCAP erau publicate la finalul lunii noiembrie, surpriza majoră fiind cele patru stele obținute de BMW i3.

Noul NIssan Qashqai

Articole de colecție

Imagini spectaculose de la cei mai buci fotografi auto

Urmareste Automarket
În noiembrie începeam o serie nouă de materiale de colecție dedicate celor care creează imagini spectaculoase cu mașini. Fotografii auto pe care i-am prezentat în noiembrie: Nate Hassler, John ZhangPepper Yandell și Daniele Fontanin. I-am dedicat un material complet și omului record: Gerhardt Plattner, am povestit istoria mărcii Mitsubishi, am mers la Stuttgart pentru a vizita muzeul Porsche și apoi am încercat să batem un record de consum

Istoria mărcii Mitsubishi

Motorsport

Carlos Sainz va lua startul în Dakar-ul 2014

În lumea sportului cu motor era vremea pentru veștile pentru anul viitor: Raliul Sibiului se muta în luna februarie pentru a deveni un raliu de iarnă în Campionatul European de Raliuri, Thierry Neuville se transfera la noua echipă Hyundai WRC, Carlos Sainz va merge la Dakar.

Plus, analizam schimbările din Formula 1 și cariera lui Robert Kubica

Am testat în luna noiembrie:

TESTELE LUNII NOIEMBRIE
Dacia Duster 1.2 TCe facelift - Cu lecţia învăţată Renault Clio RS - Pentru popor
Audi A3 Sedan 1.4 TFSI - Longus Ford Tourneo Connect 1.0 Ecoboost - Pseudomonovolum
Ssangyong Rexton e-XDI - Uriaşul blând Volvo V40 D2 - Test lung episodul 6
Peugeot 308 1.6 e-HDI - Şcoala vieţii Volvo XC60 D5 - Drumul către uitare
BMW 328i GT - Mai aproape de familie

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie 
Luna iunie
Luna iulie
Luna august
Luna septembrie
Luna octombrie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru