RETROSPECTIVA 2013: Luna septembrie în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 23.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape pe nesimţite am ajuns în toamna acestui an. Septembrie ne-a adus Salonul Auto de la Frankfurt, ceea ce a însemnat o nouă avalanşă de noutăţi.

Septembrie este luna când industria auto accelerează din nou după o vară mai lentă. Lumea revine din concedii şi lucrurile iau din nou viteză. Septembrie este şi luna cu al doilea salon auto extrem de important pentru Europa. Spre deosebire de Geneva care are loc în fiecare an în martie, în septembrie alternează anual saloanele de la Paris şi Frankfurt. În 2013, a fost rândul germanilor să organizeze un salon.

Ştiri

BMW i8

Luna începea în forţă cu prezentarea futuristicului BMW i8. Imaginile au ajuns pe net pe 3 septembrie, chiar înainte de prezentarea oficială. Avalanşa de noutăţi a continuat în zilele următoare: Land Rover Discovery facelift, Porsche 918 Spyder, Ford Mondeo Vignale Concept, Audi Sport Quattro Concept, Audi A3 Cabriolet, Jaguar C-X17 Sport şi Nissan X-Trail. Dar cea mai mare noutate a lunii septembrie 2013 a fost introducerea modelului Dacia Duster facelift la Salonul Auto de la Frankfurt. Luna se încheia cu lansarea modelului Porsche 911 Turbo Cabriolet. Tot în septembrie, EuroNCAP publica un nou set de rezultate: cinci stele pentru Toyota Corolla, Mazda6 şi Lexus IS.

Dacia Duster facelift

Articole de colecţie

30 de ani de motoare diesel BMW

Urmareste Automarket
În 2013 s-au împlinit 150 ani de la naşterea lui Henry Ford şi i-am dedicat un material special cu acestă ocazie.
V-am mai spus povestea Mustangului din vârful clădirii Empire State din New York, precum şi istoria celor 30 de ani de motoare diesel BMW. În plus am dedicat câte un top 10 celor mai importante modele noi de la Frankfurt, dar şi celor mai interesante modele tunate. În plus, am fost în Turcia la uzina Hyundai pentru a pune la încercare noul i10 încă camuflat, iar Mircea a făcut un ultim test special cu vechea generație BMW M3.

Hyundai i10

Motorsport

În septembrie, cehul Jan Kopecky devenea campion în Campionatul European de Raliuri după ce obţinea primul loc în Raliul Cehiei şi Raliul Croaţiei. Puteam citi despre faţă nevăzută şi logistica de anvergură Campionatul Mondial de Raliuri. Felipe Massa îşi anunţa retragerea de la Ferrari şi cu această ocazie recapitulam cariera sa în "Marele Circ". Am mai putut citi despre proiectul Ferrari de a intra în cursele americane de monoposturi.

Am testat în luna septembrie:

TESTELE LUNII SEPTEMBRIE
Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI - Familia eficientă Renault Captur 1.2 TCe - Răsfăţat
Volvo V40 D2 - Test lung episodul 4 Renault Fluence 1.6 dCi - Grefă
Lexus GS 400h - Complimentul Mazda6 Wagon 2.2 CD - Ascensiune
Audi A3 Sportback 1.6 TDI - Moderaţie Dacia Logan MCV 1.5 dCi - Urmaşul
Mazda3 2.2 - Aspirantul

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie
Luna iunie
Luna iulie
Luna august

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru