RETROSPECTIVA 2013: Luna iunie în lumea auto

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 17.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vara a sosit şi în lumea auto. Într-o lună în care majoritatea se gândea la concedii, Automarket avea parte de una dintre cele mai pline luni din acest an.

Prima jumătate a anului 2013 a trecut incredibil de repede. Cel puţin aşa s-a simţit în industria auto. Fără să ne dăm seama ne-am trezit în plină vară, la început de iunie. Începea vremea concediilor, dar lumea auto nu stă pe loc pentru aşa ceva. Drept dovadă, iunie s-a dovedit a fi una dintre cele mai pline luni din acest an.

Ştiri

Nissan Micra facelift

Mika Hakkinen sosea la Bucureşti pentru a promova consumul responsabil de alcool.


Începeam cu prezentarea noului Nissan Micra, de fapt un facelift amplu adus actualei generaţii a modelului de clasă mică. Aflam apoi că Porsche a lansat 911 50th Anniversary Edition, o ediţie specială a modelului 911 dedicată aniversării celor 50 de ani de existenţă a acestui model. Skoda îşi prezenta versiunea "supărată" pentru actuala generaţie a modelului Octavia. În primele zile ale lunii iunie am putut vizita şi uzina Ferodo din Italia, dar am petrecut şi o zi alături de toată gama Porsche pe drumuri româneşti. Tot la capitolul reportaje, am putut experimenta electricul Audi R8 e-tron chiar la Berlin, o poveste cu accente aviatice. În iunie a venit la Bucureşti celebrul campion din Formula 1, Mika Hakkinen. Venit în Capitală la invitaţia Johnnie Walker, Hakkinen a susţinut o demonstraţie de îndemânare la volanul unui Caparo T1. Mircea a avut şansa să stea alături de el pentru câteva secunde magice. Experienţa sa a fost povestită în cadrul unui material special.

Mika Hakkinen la Bucureşti

Luna iunie îşi continua apoi avalanşa de noutăţi: Opel Insignia facelift, BMW Seria 4, Mazda3 şi Citroen C4 Picasso.

Luna se încheia cu o nouă sesiune de teste EuroNCAP unde Honda CR-V şi Citroen C4 Picasso obţineau scorul general de cinci stele. 

Mazda3

Urmareste Automarket
Luna iunie a însemnat şi Porsche Performance Drive, una dintre cele mai speciale expierienţe din lumea auto. Timp de o săptămână am parcurs un traseu ce a traversat Republica Moldova, Ucraina, Polonia, Cehia şi Slovacia la volanului unui Porsche Cayenne Diesel. Am povestit experienţa la finalul fiecare zile de traseu, iar episoadele pot fi regăsite aici: 1, 2, 3, 4. Apoi am recapitulat totul într-un material amplu.

Porsche Performance Drive 2013

Materiale de colecţie

Iunie a fost o lună bogată în materiale de colecţie. Am început luna cu un articol dedicat unui model foarte special: Lamborghini Miura Jota. Iar pentru cei fascinaţi de perioada interbelică a Bucureştiului am pus cap la cap o radiografie a motorsportului bucureştean aşa cum era văzută de presa din acea perioadă.

Am mai dedicat un material de colecţie pentru Quadrifoglio Verde, simbolul special regăsit pe anumite modele Alfa Romeo. 

Alfa Romeo - Quadrifoglio Verde

Motorsport

Luna iunie înseamnă Le Mans. Cea mai celebră cursă de anduranţă are loc în fiecare an în această lună, iar în 2013 a fost o ediţie specială pentru noi. Specialistul nostru în motorsport, Daniel Popescu, a fost la faţa locului şi nu a dormit niciun minut pe parcursul celor 24 de ore de cursă. Iată avancronica, rezultatul şi experienţa sa la Le Mans. Precum şi povestea mărcii Alpine, revenită în acest an la Le Mans. 

Le Mans 2013

Iunie a mai adus victoria pentru Sebastian Vettel în Marele Premiu al Canadei, dar şi o descalificare pentru Francois Delecour în Raliul Deltei. Sebastien Loeb spulbera alături de Peugeot recordul urcării de la Pikes Peak, iar un material special ne dezvălui cine sunt adevăraţii acţionari ai Formulei 1.

 

Am testat în luna iunie:

TESTELE LUNII IUNIE
Lexus IS300h - Pretendentul Toyota RAV4 2.0 - După 20 de ani
Volvo V40 D2 - Test lung episodul 2 Renault Twingo RS - Aspirant la emoţie
BMW 328i xDrive - Săţios Toyota Auris 1.8 E-CVT - Fuziune
Maserati Ghibli - Poseidon şi Zeii

Retrospectiva anului 2013 în industria auto: 

Luna ianuarie
Luna februarie 
Luna martie 
Luna aprilie 
Luna mai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru