Delecour a câştigat Raliul Deltei, dar a fost descalificat

de Daniel Popescu
Luni, 03.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francois Delecour a dominat Raliul Deltei, însă francezul nu s-a putut bucura de victorie după ce a fost descalificat pentru încălcarea regulamentului tehnic. Victoria i-a revenit lui Gergo Szabo.

Sper ca oficialii să ia decizia corectă, ţinând cont că mecanicii au umblat doar la suportul camerei de luat vederi.

Francois Delecour
Castigator Raliul Deltei
Raliul Deltei a revenit în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri după o absenţă de 20 de ani şi a oferit una dintre cele mai spectaculoase etape din acest sezon.

Numele câştigătorului nu a fost însă aproape niciodată sub semnul întrebării, prin prisma rezultatelor foarte bune obţinute de Francois Delecour, campionul national en-titre şi pilot al echipei EDS Rally Team.

La volanul unui Peugeot 207 S2000, francezul a câştigat şapte dintre cele 10 probe speciale şi a câştigat raliul cu un avans de un minut şi 38 de secunde în faţa principalului său adversar, Gergo Szabo, care a concurat cu Mitsubishi Evo 10.

Nu suntem adepţii deciderii câştigătorilor la masă verde şi credem că învingătorul cursei trebuie decis pe probele speciale. Sincer, ne pare rău pentru excluderea lui.

Gergo Szabo
Castigator Raliul Deltei la masa verde
La scurt timp după încheierea raliului, Delecour a pierdut însă victoria după ce a fost descalificat împreună cu echipa sa pe motiv că mecanicii au lucrat la maşină în parcul închis după încheierea raliului pentru a demonta camerele video.
Delecour a făcut apel la această decizie şi şi-a exprimat speranţa că va primi înapoi victoria obţinută pe probele speciale.

"Nu cred că este corect, atât timp cât lângă maşini erau 200 de spectatori. Dacă era o zonă de parc închis ea trebuia securizată corespunzător. Sper ca oficialii să ia decizia corectă, ţinând cont că mecanicii au umblat doar la suportul camerei de luat vederi", a precizat el.

Până la judecarea apelului făcut de francez la această decizie în cursul acestei săptămâni, Gergo Szabo a fost promovat va învingător al raliului după ce a câştigat o singură probă specială (PS 5), însă consideră că Delecour merita victoria.

"Nu suntem adepţii deciderii câştigătorilor la masă verde şi credem că învingătorul cursei trebuie decis pe probele speciale. Sincer, ne pare rău pentru excluderea lui", a precizat el.

Pe podiumul de premiere au mai urcat Bogdan Marisca (Mitsubishi Evo 9) şi Edwin Keleti (Mitsubishi Evo 10). Celelalte două probe speciale au fost câştigate de Dan Girtofan (PS 9) şi Simone Tempestini (PS 10).

Sursa foto: MotorsportNews

Comentarii (5)

  • Au inceput romanii cu magariile. Cand cineva e mai bun decat noi, trebuie imediat pedepsit. Noi suntem buricul pamantului, cum sa fim batuti mar in propria ograda de un strain? Destul suportam umilinta ca un arab a facut din SMURD cea mai eficienta institutie de stat.
    13 9
  • BaditzaEx
    care roman?!, daca era un ROMAN, putea strainul sa umble si la motor si sa schimbe eventual si caroseria, tot primea victoria, iar acest STRAIN e mai aproape de Romania decat acest '' CONATIONAL ''

    @dan, nu ar trebui sa fie nici o umilinta ca un arab si-a dat interesul si a aratat iubire si loialitate pentru Romania, ba din CONTRA, o mandrie, si un exemplu, sa NE FIE NOUA JENA , ca noi am devenit MIZERABIL de ANTI-ROMANI iar prin acest comportament antrenam ideile revizioniste, iredentiste a unor fanatici, conlocuitori al acestui pamant, dar de alta ETNIE
    11 1
  • BaditzaEx
    @dan

    acest ''roman'' Gergo Szabo, concureaza din partea Ungariei, deci... e bine sa te informezi...
    5 2
  • @BaditzaEx
    Eram sarcastic, normal ca sa ne fie noua jena.
    Szabo asta s-a dus cumva fuguta la comisari sa-l reclame?
    2 2
  • BaditzaEx
    @dan :)) sa fii aproape convins, ei sunt ceva in genul hotului care sparge casa proprietarului si dupa aceea il da tot el in judecata ca s-a taiat la mana, atunci cand a spart geamul, dand sa intre
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru