Rival pentru Uber: Volkswagen a lansat un shuttle electric cu 6 locuri și autonomie de peste 300 de kilometri

de Petre Barac
Marti, 05.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Moia, creată de grupul Volkswagen ca o alternativă la transportul în comun, a lansat un shuttle-minibus 100% electric, cu o capacitate de 6 locuri și o autonomie de peste 300 de kilometri. Pentru început, mașina va fi disponibilă pe străzile orașului german Hamburg.

La sfârșitul anului trecut, grupul Volkswagen s-a mărit cu o nouă companie, a 13-a din portofoliu și primul lor brand dedicat serviciilor de transport.

Moia reprezintă un serviciu de shuttle care operează pe rute personalizate în funcție de nevoile utilizatorilor săi, care vor putea să comande o mașină cu ajutorul unei aplicații de smartphone.

Compania a lansat acum un shuttle-minibus 100% electric, cu o capacitate de 6 locuri și o autonomie de peste 300 de kilometri. În primă fază, 200 de astfel de mașini vor fi disponibile pe străzile orașului german Hamburg, iar nemții vor să ajungă la 1.000 de unități în următorii ani.

Până în 2025, Moia vrea să înlocuiască un milion de mașini din Europa și SUA prin oferirea acestui serviciu, potrivit lui Ole Harms, CEO-ul companiei.

Printre altele, Moia vrea să ofere soluții la problemele din trafic, precum congestionarea, poluarea aerului, zgomotul sau lipsa de spațiu.

Vehiculul electric dezvoltat de companie are o autonomie de peste 300 de kilometri, internet rapid pentru toți pasagerii, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor sau a tabletelor.

Bateriile electrice pentru acest shuttle se încarcă în 30 de minute pânâ la un nivel de 80%.

Moia își propune să devină unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de mobilitate la nivel global, cu venituri de câteva miliarde de euro.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • Moia vrea să ofere soluții la problemele din trafic, precum congestionarea, poluarea aerului, zgomotul sau lipsa de spațiu.
    Ha....asta vine exact pe invers fata de stirea cu BMW X7. Ala vrea exact opusul. Si cu un marketing pervers, care stie sa gadile la orgoliu, chiar va putea reusi.
    2 0
  • Dacă e creată de vw, compania Moia va deveni foarte curând compania Mooia. Prietenii știu de ce!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru