Rocadă în gama Lexus: iese compacta CT și intră în scenă UX, cel mai mic SUV al japonezilor

de Bogdan Mirică
Marti, 17.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a anunțat că va renunța la modelul compact CT, rival al lui BMW Seria 1. Locul hatchback-ului va fi luat de un nou SUV, denumit UX.

Lexus este încă unul dintre constructorii care au înțeles că este vremea SUV-urilor și că este nevoie de o ofensivă puternică pentru a putea sta la masa bogaților.

Prin urmare, Lexus a decis să renunțe definitiv la compacta CT, hatchback-ul hibrid care spera să fure din clienții unor modele cu renume ca BMW Seria 1, Audi A3 și Mercedes Clasa A. În locul acestuia, Lexus va introduce cel mai mic SUV al său de până acum: versiunea de serie a conceptului UX.

Acesta va fi poziționat sub actualele RX și NX și va fi disponibil în versiunile UX200, UX250 și UX250h, deja înregistrate de Lexus. Ele sugerează prezența unor motoare convenționale, dar și a unui tren de propulsie hibrid, deja cunoscut în interiorul Grupului Toyota.

Urmareste Automarket
Ca și în cazul lui NX, viitorul Lexus UX va avea linii ușor mai cumințite decât cele ale conceptului, probabil nu la fel de ascuțite și angulare.

Johan van Zyl, președintele Toyota și Lexus Europa, a declarat că ”UX Concept a anticipat deja cunoștințele Lexus în domeniul SUV-urilor.

Iar versiunea de serie va fi un nou capitol în istoria SUV-urilor Lexus”.

via autocar

Comentarii (9)

  • Grotesc !
    14 19
  • Revolutionar !
    15 8
  • @Scorpion

    În asentiment. Ultimele Lexus-uri de serie și conceptele zici că sunt niște demoni veniți de pe fundul iadului.
    15 15
  • Noul model nu cred că va fi introdus în locul lui CT, ci va fi un model nou, un SUV compact, o altă clasă adică. O altă știre ar fi că Lexus CT a fost un mare eșec, așa că nu va primi un succesor, ceea ce mă miră. Mă miră lipsa unui succesor, nu eșecul.
    15 5
  • Japan4ever
    @Scorpionul negru Moldovean:
    la voi probabil tot ce nu vine sh din Germania cu "km reali" e grotesc .. nicio grija ca nu conta Lexus pe vanzarile din Rromania sau pe parerea voastra de consumatori
    18 13
  • Va rog sa-mi spuneti voi analistilor romani o masina care se asorteaza cu blocurile comuniste si tomberoanele dintre ele.Alte orase alt design la masini.Unii au evolut.
    6 7
  • Va fi un SUV de segment B foarte modern, tehnologizat și cu un design aparte, extraordinar din punctul meu de vedere. Este o mașină foarte interesantă și cool care se adresează celor ce știu să aprecieze aristocrația lumii auto, care au simțul originalului în modernism și care au și posibilități financiare pe măsură. Personal îmi place și respect marca Lexus pentru ceea ce ofer clienților săi
    6 3
  • Ieri am vazut pe strada, in traficul bucurestean un RX de genaratie noua, care arata fata de celelalte masini ca ceva SF, dar totodata foarte placut. Oricum marca Lexus nu este pentru orcine , si din punct de vedere estetic, dar si financiar. Poate multi care carcotesc pe aici nu isi permit nici un Logan nou.Dar asta e, la comentarii toti se pricep.
    5 6
  • cacabilistul
    Nu va mai osteniti. Eu scriu, eu raspund, eu laud. A inceput Anul Nou, dar eu tot ala prost de anul trecut am ramas. Intelegetima si pi mini. alt rost nu mai am in viata.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru