Scandalul clonelor chinezeşti, reaprins de o copie după francezul Renault Twizy

de Bogdan Mirică
Luni, 12.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii au recidivat cu o nouă clonă. De această dată este vorba despre sosia lui Renault Twizy, modelul electric francez, care se comercializează chiar şi pe piaţa din România.

Un nou scandal al clonelor chinezeşti pare să se ivească la orizont. De această dată, furtul intelectual este cu atât mai flagrant cu cât maşina copiată este Renault Twizy, modelul electric al francezilor, cu un design original şi popular în Europa.

Copia chinezească, produsă de Zhejiang Litong New Energy Automobile Corporation şi botezată Rayttle E28, preia exact formele şi dimensiunile electricului francez. Modelul a fost lansat pe piaţa din Ţara Marelui Zid în luna septembrie a anului trecut şi este produs în prezent în oraşul Hangzhou.

O serie de imagini oferite de presa din China demonstrează similarităţile estetice dintre cele două modele. Rayttle vine doar cu un nou design de jante şi o parte distinctă a spoilerului frontal. Interiorul în schimb este complet diferit, semn că măcar aici chinezii au dat dovadă de inspiraţie.

Rayttle E28 vine echipat tot cu un motor electric, care dezvoltă doar 10 cai putere. Suficient pentru o viteză maximă de 80 de km/h.

Cu ajutorul unei baterii litiu-ion, sosia lui Twizy poate asigura o autonomie de 130 de kilometri. Surprinzător, asta înseamnă că Rayttle E28 este chiar mai eficient decât muza sa franceză, întrucât Twizy are o autonomie de 100 de kilometri.

Comentarii (13)

  • joe.giorgica
    pai o fi chiar mai buna decat cea frantuzeasca, in plus n-o trebui sa platesti "chirie" (!!!!!!!!!!) lunara la baterie de 40 euro pe luna,,,cum vrea renault sa "cucereasca" clientii cu Twizy
    16 7
  • chiar mai bun decat originalul,are usi full, nu doar un plastic la mijloc si jos
    15 5
  • Au facut un "facelift" inaintea francezilor :)
    18 4
  • Scrooge
    Si eu sunt de parere ca (cel putin din poze) e mai ok decat originalul, in special datorita usilor "pline".
    8 3
  • O fi mai bun cum ziceti voi, dar nu cred ca asta scuza plagiatul.
    9 3
  • joe.giorgica
    cand toata lumea se ghideaza numai si numai dupa interese,la ce te mai astepti?DECAT UN CUTIE FRANTUZESCA fara baterie si fara usi mai bine una chinezeasca cu de toate.!SI CHINEZII nu mai fac lucruri "naspa",,,! sunt asi in telefoane it,componesnte!.
    6 3
  • Scrooge
    @ABC, nu-l scuza dar ceea ce vezi tu in comentarii e mai mult o forma de protest la faptul ca dupa ani de zile de tinut intentionat tehnologiile la sertar, acum cand a venit vremea trecerii la alt nivel, Renault vine cu mizerii gen "chirie pe baterii" care costa cat benzina de la pompa. Si din ce stiu chiria standard e indexata daca se depaseste un anumit numar de kilometri.
    4 1
  • Scrooge
    @ABC....plus nu mai vorbim ca masina "ARE PORTIERE" nu doua usi de bar din vestul salbatic.
    4 2
  • Daca chinezii au facut-o, clar , mai eficianta si mai ,,buna'', unde este copia???Daca autonomia este reala, ori Renault si-a luat un scu....o palma peste fata, ori se adevereste ca manufacturierii traditionali, cu intelegerile dintre ei vizavi de preturi si costuri, sunt chiar niste mafioti! Si cum pretul, tind sa cred ca e mai mic , .....de ce nu ajunge si in Europa???NU SE DORESTE! Vive la France!
    3 1
  • - siguranta
    - calitate
    - salarii

    "mici" amanunte ce diferentiaza un produs occidental de unul facut pe genunchi.

    ca fapt divers...francezii sunt unii dintre cei mai eficienti muncitori din Europa. Asta daca intereseaza pe cineva.
    2 2
  • joe.giorgica
    de eficienti ce sunt isi tot muta cortul ba in MAROC ba in RO pe salari ro..ba inchid uzine[peugeot].!,,,totul e o afacere in lumea asta! nu vin francezi la eol sau "apa" bucuresti sa ti dea kw sau mc de apa la pret de salarii ro!,,,,nimanui nu i ie mila de poporul roman si sa faca pomeni pe aici,,,ci doar profit si cu banii in banci straine afara!,,
    2 2
  • @giorgica

    nu cred ca ai inteles despre ce era vorba in propozitie...
    2 2
  • Vasile
    Unde exista in Romania utilizatori? Vinde cineva in prezent modelul asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru