Schimbări radicale la Fiat: modelul 500 va deveni 100% electric în 2020, iar Punto va fi scos de pe piețele europene


Duminica, 03.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat se pregătește de schimbări majore în Europa, urmând să scoată din gamă modelul Punto. Italienii se vor concentra pe doar două modele: 500, care va deveni 100% electric în 2020, și Panda.

Strategia brandului Fiat în Europa a fost și ea regândită de grupul FCA, după ce același lucru s-a întâmplat și în cazul Alfa Romeo, Maserati  sau Jeep.

“Poziția Fiat în Europa va fi redefinită. Având în vedere noile reguli UE privind emisiile, este foarte dificil pentru producători să fie foarte profitabili,” a declarat Sergio Marchionne, șeful Fiat-Chrysler.

Marchionne a spus că Fiat se va concentra doar pe două modele în Europa, respectiv 500 și Panda. Potrivit datelor Jato Dynamics, Fiat domină vânzările pe segmentul mini în Europa cu ajutorul celor două mașini de oraș.

Fiat 500 va deveni 100% electric în cel mult doi ani și, totodată, va beneficia și de propulsii micro-hibride. 500L și 500X vor avea și ele propulsii micro-hibride.

În schimb, italienii vor scoate din oferta europeană modelul Punto, dar vor păstra 124 Spider datorită angajamentului luat în fața celor de la Mazda. 124 Spider și Mazda MX-5 sunt construite pe aceeași platformă în Japonia.

FCA a dezmințit informația potrivit căreia Tipo va fi eliminat din oferta Fiat.

Reprezentanții Autoitalia ne-au transmis că modelul va fi produs în actuala versiune până în 2021, iar apoi va avea parte de un facelift.

Via Automotive News

 

Comentarii (4)

  • Fiat 500 va deveni electric, adică nu un model nou, va fi modificat doar pentru a primi o baterie si-un motor electric, deci încă 10 ani lejer pe piață.

    Fiat Tipo, un model ce are doi ani de la lansare, va fi pensionat, de ce l-au mai lansat ?

    Ce se va intampla cu marca Chrysler ?

    Acest grup supraviețuiește cu o singură marcă, Jeep, în rest degringoladă totală, pentru ce a primit bonus de milioane Marchionne ? Se plătește bine ca gropar în industria auto se pare.
    17 7
  • Fiat sa mai umble la fiabilitate si preturi daca vrea sa devina pe piata concurentiala si sa nu devina un "brand" local.Jeep urile facute in Italia stau gramada in parcurile auto,cu mari reduceri si inca nimeni nu le cumpara! De buna fiabilitate ce au!http://www.adu.ch/de/Autos.1.html#make=Jeep&body=Gel%C3%A4ndewagen&geartype=&query=&modelgroup=&fuel=&drivetype=&order=&view=gallery&allresults=1&printpdf=&limit=0&closeform=0
    6 10
  • Edikkk
    Fiat o duce mult mai bine, de către cei care îi tot cântă prohodul.
    8 6
  • @joe

    esti sigur ca linkul ala iti sustine ideea? Nu de alta da am vazut ca e cam full de Audi A4 cu reduceri de pana la 44%. Ce sa inteleg de aici? Ca si alea "e" proaste?
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru