Şeful Ford Europa: „Motorul 1.0 Ecoboost ne-a ajutat să ne afirmăm”

de Bogdan Mirică
Joi, 26.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Barb Samardzich, şeful Ford Europa, a recunoscut că motorul 1.0 Ecoboost şi premiile obţinute în ultimii ani au ajutat Ovalul Albastru să se afirme pe piaţa de pe Bătrânul Continent.

Ford continuă să exulte după ce a reuşit să îşi adjudece titlul pentru Motorul Internaţional al Anului. Merituos este şi în acest an micul propulsor de un litru Ecoboost, regăsit deja pe majoritatea modelelor Ford de clasă mică şi compactă şi produs la Uzina din Craiova.

Motorul Anului 2014: Ford 1.0 EcoBoost câştigă premiul cel mare pentru a treia oară la rând

Este al treilea an consecutiv în care Ford 1.0 Ecoboost pleacă acasă cu premiul cel mare, motiv suficient pentru Barb Samardzich, şefa Ford Europa, să susţină că noul motor a ajutat Ovalul Albastru să se afirme, aşa cum au făcut-o şi alţi constructori în segmentul vehiculelor hibride sau electrice.

„Pentru a deveni cei mai buni şi a dovedi ce putem, am investit peste cinci milioane de ore de inginerie. Roadele acestei munci nu au întârziat să apară: pentru al treilea an consecutiv micul dar puternicul nostru motor a fost premiat”, a declarat Samardzich.

Aceeaşi Barb Samardzich a descris motorul 1.0 Ecoboost, inspirată de afirmaţia unui angajat: „Cea mai bună comparaţie este aceea cu un Godzilla ascuns într-o cutie de pantofi”.

Motorul 1.0 Ecoboost îşi va continua cariera şi pe viitoarea generaţie Fiesta, pregătit să fie produs tot la fabrica din Koln, Germania.

Samardzich susţine că eficienţa forţei de muncă a înclinat balanţa în favoarea fabricii germane.

Comentarii (7)

  • nu am gasit nicaieri o statistica...dar as fi curios sa stiu ce procent il detine motorul de 1.0L (in versiunile de 100 si 125CP) in totalul vanzarilor din Europa

    interesant ar fi de stiut cam ce motoare prefera europenii (pe capacitati, pe putere, etc)
    6 1
  • Eu as fi curios cum se prezinta motorasele respective dupa 3-4 ani de folosinta...
    9 1
  • din ce citeam pe forumul dedicat ar exista o firma prin vestul tarii cu o flota de Forduri cu motare de 1L de 125CP si peste 100.000km. Cica n-ar exista probleme legate de motor in sine
    6 1
  • Atunci e bine si inseamna ca se duce mitul ca motorul stors nu e fiabil. Bine, asta in cazul Ford..
    4 2
  • Vasilica
    Mitul cu fiabilitatea e pe meleagurile patriei in manelarica, unde meritam toate stifturile. Pe premiza asa oameni asa marfa!
    4 1
  • Vasilica
    *premisa

    Scuze
    1 1
  • In legatura cu fiabilitatea, eu nu stiu cine a mai cumparat in ultimii 4-5 ani o masina noua si sa aiba probleme de fiabilitate la motor. Daca sunt, as vrea sa aud despre ele.
    Mie asa mi se pare, ca in ziua de azi nu prea mai ai probleme cu o masina noua, indiferent ce cumperi. Poate cativa au avut ghinion, dar dintre cunostintele mele, lumea are din toate marcile tot felul de modele, si nimeni nu s-a plans ca s-ar fi stricat ceva.
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru