Șeful Volvo confirmă un viitor SUV compact, așteptat să se numească XC40

de Bogdan Mirică
Miercuri, 12.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo trebuie să răspundă rapid unor SUV-uri compacte cum sunt BMW X1 și Audi Q3. Motiv pentru care șeful companiei suedeze a și făcut publice intențiile de a oferi publicului un rival în persoana viitorului XC40.

În contextul unor clienți tot mai pasionați de modele 4x4, fie ele și urbane, Volvo nu putea sta cu mâinile în sân. Constructorul suedez trebuie să lanseze un SUV compact de talia unor nume cu greutate, cum sunt BMW X1, Mercedes GLA și Audi Q3.

Prin urmare, Hakan Samuelsson, șeful Volvo, a ieșit la rampă cu o primă declarație despre un viitor produs în acest segment. „Un SUV de mici dimensiuni este în topul listei noastre de priorități. Ne confruntăm cu un trend clar de downsizing. Prin urmare, vom oferi clienților noștri un crossover care, deși vine cu dimensiuni compacte, păstrează trăsăturile premium ce ne-au consacrat.”

Noul SUV compact se va numi XC40 și va fi primul produs dezvoltat pe platforma CMA, abrevierea de la Compact Modular Architecture, pe care Volvo o elaborează împreună cu partenerii chinezi de la Geely.

Peste patru ani, XC90 va fi cel mai vechi model al nostru. Așadar vedem ca prioritate înlocuirea modelelor existente, esențiale, și nu inaugurarea unor noi segmente.

Hakan Samulesson
șeful Volvo
SUV-ul compact nu va fi decât o ultimă încercare de extindere a gamei, întrucât Samuelsson nu vrea să ofere publicului o gamă largă și fără substanță, doar pentru a-și atinge ținta de vânzări fixată pentru sfârșitul acestui deceniu: 800.000 de unități pe an, dublu față de cele 450.000 reușite anul trecut.

Direcția dictată de Samulesson presupune ca până în 2020 gama Volvo să se concentreze în jurul a trei modele centrale, recunoscute după numere: 40, 60 și 90.

Fiecare va avea derivate de caroserie break, sedan și SUV.

„Sarcina noastră este să devenim mai mari și mai profitabili folosindu-ne de ceea ce facem în prezent. Bineînțeles mult mai bine și la un preț mai mare. Abia atunci vom putea să ne îndreptăm atenția către altfel de modele, cum ar fi coupe-urile și cabrioletele”, a declarat Samuelsson, referindu-se la zvonurile privind un potențial urmaș pentru C70.

Comentarii (4)

  • Si eu care apreciam V40 Cross Country...
    5 3
  • Si Volvo s-a stricat la stomac.
    2 8
  • @ esel : Si ce te impidica sa-l apreciezi in continuare ?
    9 4
  • @iuliohir Poate faptul ca va disparea odata cu lansarea XC40?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru