Sergio Marchionne: "Sunt deschis la o fuziune cu Google sau cu Apple"

de Sebastian Toma
Luni, 04.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, şeful concernului Fiat Chrysler Automobiles, s-a declarat interesat de o colaborare cu o companie non-auto şi a dat exemplu de potenţiali partneri companiile Apple şi Google.

Sergio Marchionne şi-a declarat interesul pentru o fuziune sau un parteneriat şi cu o companie care nu activează în industria auto, titrează Bloomberg. Directorul Fiat Chrysler Automobiles consideră că Apple sau Google ar fi partenerii ideali pentru un constructor auto deoarece ar putea să schimbe complet industria. Marchionne consideră că industria auto trebuie să se consolideze şi să formeze colaborări în această direcţie, pentru că există posibilitatea ca giganţii din lumea tehnologiei, cum sunt Apple şi Google, să intre şi pe piaţa automobilelor şi să afecteze apoi industria.

Oameni cu vocaţie: Sergio Marchionne, magicianul care a construit mariajul Fiat-Chrysler

Chiar dacă nu va fi vorba despre o fuziune sau un parteneriat cu Apple sau Google, Sergio Marchionne consideră că industria auto trebuie să poarte un dialog cu giganţii din lumea tehnologiei. În urma unui dialog, cele două industrii ar putea deschide uşile unor noi companii şi produse. Spre exemplu, anumite zvonuri sugerau o posibilă dezvoltare a unei maşini electrice din partea Apple, care să fie lansată în 2020, dar eforturile companiei ar putea să nu ducă la un model de serie dacă inginerii nu vor reuşi să dezvolte în timp util un prototip pe placul conducerii.

Sergio Marchionne confirmă viitorul Alfa Romeo: motoare fabricate în Italia şi un V6 derivat din portofoliul Ferrari

Urmareste Automarket
Nu este prima dată când Sergio Marchionne declară că este interesat de o colaborare sau de o fuziune cu o altă companie, directorul FCA declarând în trecut că ar dori să extindă legăturile şi cu alţi producători.
Singurul partener pe care nu îl doreşte Marchionne, după declaraţiile sale, este concernul Volkswagen Group.

Sergio Marchionne ar putea pregăti o fuziune importantă până în 2020

Via Bloomberg

Comentarii (6)

  • Marchionne, pana una alta poti face ceasuri Fiat si un motor de cautare Chrysler, poate pe asta il poate pronunta si Vanghelie.
    11 4
  • O dorinta cumva vizionara - peste cateva zeci de ani "masinile" nu vor putea fi concepute fara mult putere de calcul si alte lucruri ce tin de IT.

    Constructorii actuali in prezent nu poseda expertiza necesara pentru acest domeniu
    7 2
  • someone
    sper ca cei de la apple sau google sa fie destul de destepti si sa refuze o astfel de propunere .
    10 5
  • In viitor toate masinile vor fi puternic informatizate. Daca acum vorbim de electonica, soft si senzori pe viitor totul se va complica si va deveni mult mai complex si nu ma refer doar la brandurile premium. Ceea ce peste 5-6 ani va fi de volum va avea mult mai multa tehnologie decat ce e in prezent premium.
    6 1
  • @Andy... iar preturile vor exploda pana la praguri astronomice.
    4 1
  • Pai da lorinczi...vor exploda din pacate. Uita-te ce se intampla in momentul de fata de exemplu in lumea telefoanelor mobile odata cu lansarile de pana acum. Cat costa Samsung S6/S6 Edge sau LG G4 in comparatie cu cat costau acum doua generatii. Nu zic, e normal tinand cont de crestearea calitatii/performantelor/dotarilor.

    Si in lumea auto e exact la fel.

    Culmea ca vanzarile sunt de la an la an mai mari atat in lumea electronicelor cat si in cea auto. Marele pacat e ca noi romanii avem niste venituri mici. Mici chiar in comparatie cu ungurii, polonezii, slovacii, cehii...Nu mai zic in comparatie cu Franta, Germania, SUA, UK sau mai dihai...Luxemburg si tarile nordice.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru