Skoda intuieşte un nou potenţial de creştere: ar putea lansa versiuni de performanţă vRS pentru Superb şi noul SUV Kodiaq

de Daniel Popescu
Luni, 11.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda analizează oportunitatea de a dezvolta versiuni de performanţă vRS pentru modelul de clasă medie Superb şi viitorul SUV Kodiaq, însă a exclus acest "tratament" pentru Fabia.

La jumătatea anului 2011, Skoda a anunţat lansarea unei versiuni de performanţă pentru tradiţionalul său model compact din gamă, care a primit numele Octavia vRS. De atunci, constructorul ceh şi-a mai temperat ambiţiile, însă acum intuieşte potenţialul de a obţine un profit generos prin lansarea unor noi versiuni puternice.

Oficialii Skoda afirmă că analizează cu seriozitate varianta unor versiuni de performanţă vRS pentru modelul de clasa medie Superb şi pentru noul SUV Kodiaq care va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie.

"Există un potenţial serios şi este un subiect de discuţie. Modelele mai mari au mai mult potenţial pentru a adăuga valoare şi vRS ar putea face parte din asta. Nu este o problemă de inginerie. Putem să facem asta, dar avem nevoie să stabilim întâi un plan de afaceri", explică Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Urmareste Automarket
Decizia de a analiza această posibilitate a apărut datorită cererilor mari pentru versiunile superioare de echipare ale modelelor Octavia şi Superb.
Pentru moment nu există informaţii cu privire la performanţele pe care le-ar putea avea Superb vRS sau Kodiaq vRS, însă presa internaţională speculează că ambele ar putea folosi motorul de 300 CP disponibil pe Volkswagen Golf R. Dacă vor fi aprobate pentru producţie, Skoda Super vRS ar putea debuta în 2018, urmată la un an distanţă de Skoda Kodiaq vRS.

În schimb, modelele de clasă mai mică precum Fabia nu vor primi versiuni vRS din cauza potenţialului limitat. "Oamenii ne roagă să construim o Fabia vRS, dar îi întrebăm dacă ar cumpăra aşa ceva. Potenţialul de a face bani în această piaţă este foarte scăzut", spune o cursă din cadrul constructorului ceh.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru