Ssangyong pregătește primul model “electrificat” din gamă: noul SUV Korando va fi inspirat de e-SIV, conceptul electric cu 190 CP și autonomie de 450 de kilometri

de Paul Cosma
Joi, 05.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ssangyong se pregătește să lanseze noua generație a SUV-ului Korando, a cărui apariție pe piață este așteptată în 2019. Noul Korando ar urma să fie și primul model electric din gama sud-coreenilor, având ca inspirație conceptul e-SIV cu 190 CP și autonomie de 450 de kilometric.

După o serie de teasere publicate în februarie, SsangYong a prezentat în martie la Geneva prototipul său e-SIV (foto). Conceptul anunța atunci lansarea unui SUV compact cu motor electric de 190 CP și autonomie de până la 450 de kilometri.

Proiectul ar urma să se concretizeze odată cu lansarea noii generații a modelului Korando, așteptată în 2019. Potrivit Autocar, noul SsangYong Korando va fi lansat anul viitor pe piață, iar versiunea sa electrică va fi disponibilă începând din 2020.

Sud-coreenii susțin că noul model Korando va fi un “4x4 adevărat” cu “abilități de off-road” și va reprezenta un “pas uriaș înainte” pentru dezvoltarea Ssangyong.

Pe lângă versiunea electrică, noua generație Korando ar putea să vină și cu variante micro-hibride cu motor diesel și acumulator de 48 de volți, însă nicio decizie nu a fost luată până acum în acest sens.

Actualul Ssanyong Korando facelift este disponibil în România pentru un preț ce pornește de la circa 19.000 de euro.

Via Autocar

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru