Studiu: 40% din accidentele din Bucureşti au loc în parcare

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape jumătate dintre accidentele înregistrate în Bucureşti au loc pe locurile de parcare. Numărul total al locurilor de parcare reprezintă însă doar un sfert din necesarul pentru Capitală.

Esential 40% dintre accidentele din Bucureşti au loc în parcări
Locurile de parcare reprezintă cel mai periculos loc pentru şoferii bucureşteni. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu realizat de Falcon Electronics, cel mai mare importator şi distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din România.

Astfel, 40% dintre accidentele din Capitală au loc în parcare, cele mai multe în momentul efectuării manevrei de marşarier.

Datele sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Bucureştiul se confruntă cu o lipsă acută de locuri de parcare. Potrivit datelor oficiale, există doar 450.000 de locuri de parcare, deşi pe străzile din oraş circula în fiecare zi 1.500.000 de maşini, dintre care 500.000 sunt în tranzit.

La nivelul Capitalei, în 2014 au avut loc 614 accidente grave, cu peste 21% mai puţine decât în 2013. Chiar şi aşa, România ocupă locul doi în topul ţărilor din Uniunea Europeană după numărul de decese la milionul de locuitori cauzate de accidente.

Astfel, pe parcursul anului 2014, în România au pierit 91 de persoane la un milion de locuitori, ţara noastră fiind depăşită doar de Letonia, cu 106 decese la milionul de locuitori.

Via Wall-Street

Comentarii (3)

  • S-a umplut Bucurestiul de tarani,asta-i problema..si continua sa vina.
    2 1
  • WXW
    Te pomenesti ca bastinasii sunt mai educati.
    Toata tara se umple de cocalari. Cei mai multi prin contagiune.
    4 1
  • 40% in parcare si restul cand sare un caine in fata masinii, scuze clasice de casco
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru