Surprize, surprize: VW anunță un concept pur electric pentru luna ianuarie

de Mircea Meşter
Luni, 14.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Indiferent de modelul de serie pe care-l previzionează noul prototip electric Volkswagen, este destul de clar că aceasta este direcția de design pe care o vom vedea în viitorul apropiat pe modelele-simbol ale mărcii: Golf, Passat, Touareg.

Volkswagen se pregătește să "înmoaie" efectele scandalului Dieselgate în Statele Unite, iar primul pas în această direcție va fi făcut în luna ianuarie, când marca germană va prezenta la Consumer Electronics Show (CES) Las Vegas, unul dintre cele mai mari târguri de electronice din lume, un concept care anunță o mașină pur electrică în gama proprie.

În afară de fotografia alăturată nu există nicio informație despre segmentul, dimensiunile și performanțele conceptului, astfel că presa de peste Ocean speculează posibilitatea ca acest concept să anunțe o versiune electrică a unui microbuz-monovolum. Alte voci mizează mai degrabă pe un prototip care va anunța o serie de elemente care vor apărea pe viitorul Phaeton, generația următoare a celui mai scump model VW fiind deja anunțată ca fiind una 100% electrică.

În imaginea-teaser prezentată de Volkswagen observăm o parte din zona frontală a conceptului. Aceasta ne oferă linii noi pentru marca germană, cu blocurile optice înglobate în designul unei grile de dimensiuni mari și cu lumini de zi LED în forma literei C. În condițiile în care liniile acestui concept sunt foarte diferite de ceea ce oferă Volkswagen pe piață în acest moment, este de așteptat ca prototipul să reprezinte și un preview estetic al viitoarelor generații Golf, Passat și Touareg.

"Conceptul nostru marchează începutul unei noi ere în mobilitatea electrică accesibilă și care oferă distanțe mari de rulare", se arată în comunicatul oferit de marca germană.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Singurul si unicul lucru care ma poate face sa achizitionez o masina electrica cat si atenuarea scandalului dieselgate ar fi o masina electrica cu o autonomie peste asteptari >500 km la un pret mai mult decat competitiv.
    14 4
  • In conditiile in care in 2011 la Geneva , VW a prezentat un monovolum care " a luat gura targului" si toata lumea auto se intreba cand apare pe piata, vezi
    http://www.automarket.ro/masini-noi/volkswagen/bulli-concept-1851/#comment_post
    nu inteleg de ce 5 ani de zile au stat in espectativa cu un design fad la toata seria de modele !
    Fiecare model de referinta are un ADN care trebuie pus in valoare.
    In cazul de fata arata VW BULLI indica viitorul automobilului :
    MONOVOLUM, spatiu , dimensiuni reduse, podea plana, ELECTRIC (4 motoare , zic eu) si implicit TRACTIUNE INTEGRALA.
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru