Takata se pregătește să intre în cărțile de istorie: japonezii ar urma să declare falimentul la finalul săptămânii

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Luni, 19.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scandalul Takata s-ar putea încheia. Zvonurile spun că niponii vor declara falimentul la finalul săptămânii și vor trece sub guvernarea rivalilor americani de la Key Safety Systems.

Scandalul Takata este aproape de final. Surse apropiate companiei și citate de Bloomberg spun că japonezii ar urma să declare falimentul în cursul acestei săptămâni.

Dar un zvon nu vine niciodată singur. Conform aceleiași surse, japonezii ar urma să fie preluați de Key Saftey Systems (KSS), o companie din SUA care produce airbag-uri, centuri de siguranță și alte componente dedicate industriei auto. KSS a fost cumpărată în urmă cu un an de Ningbo Joyson Electronic Corporation, o copanie cu sediul în China.

Vocile apropiate companiei spun că firma KSS ar urma să plătească 1.5 miliarde de euro pentru achiziția operațiunilor la nivel global. În același timp se dorește înființarea unei alte companii care să administreze datoriile Takata.

Takata și Key Safety Systems în România

La noi în țară, Takata deține trei unități de producție, două la Arad și una la Sibiu. 6.000 de oameni lucrează în cele trei centre, iar trecerea sub numele KSS ar urma să aducă și mai siguranță.

În același timp, Key Safety Systems deține trei centre în România, unul la Arad și două la Hunedoara. Toate acestea produc aceleași componente precum cele deținute de Takata. În cazul în care zvonurile se adeveresc, KSS România ar urma să aibă peste 10.000 de angajați.

Via | Profit

Comentarii (2)

  • Am si eu o nedumerire legata de titlu...'se pregateste sa iasa din cartile de istorie'... wow... cum adica??? Adica erau istorie si nu or sa mai fie de acum incolo???
    Nu era mai logic 'se pregatesc sa INTRE in cartile de istorie'? In sensul ca o sa devina istorie, nu o sa mai existe...
    12 0
  • @Unu

    Dl Șocariciu a vrut sa ne ... shocheze ...
    In primul paragraf vorbeste de mai multe surse... In al doilea de una singura .... Dupa aia de niste voci apropiate companiei ....
    Pe mine aia cu "ar urma sa aduca si mai siguranta" chiar a reusit sa ma incante!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru