Tesla și-a atins obiectivul de livrări în primele 6 luni ale anului: 47.000 de unități Model S și Model X

de Daniel Popescu
Marti, 04.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a livrat peste 47.000 de unități Model S și Model X în prima jumătate a anului și și-a respectat obiectivul minim impus, însă greul abia acum începe după startul producției lui Model 3.

Tesla a anunțat în această săptămână rezultatele pentru al doilea trimestru al anului, corespunzător lunilor aprilie - iunie.

Constructorul american a livrat 22.000 de unități, în creștere cu 53% comparativ cu perioada similară a anului trecut, dintre care 12.000 de unități au fost Model S, iar alte 10.000 de unități au fost Model X. Astfel, totalul livrărilor pentru prima jumătate a anului a fost de 47.100 de unități, în condițiile în care obiectivul Tesla era să livreze între 47.000 - 50.000 de unități.

Constructorul susține că producția a fost afectată de o limitare a bateriilor de 100 kWh, întrucât tehnologia folosită la fabricarea acestora este mai complexă, însă problemele au fost remediate, iar luna iunie a fost una dintre cele mai bune din istoria Tesla în materie de livrări. De altfel, Tesla anticipează că în a doua jumătate a anului va livra mai multe unități decât în perioada ianuarie - iunie.

Pentru Tesla, principala provocare a momentului o reprezintă însă debutul producției de volum a noului Model 3.

Producția de volum va începe vineri, iar Tesla susține că va preda primele 30 de unități în 28 iulie, la fabrica Fremont, în prezența proprietarilor.

Via Tesla

Comentarii (3)

  • bravo Tesla, ca mai bun producator auto de azi !

    pe departe !!
    5 5
  • Teslaru
    0-60 mph in 1.2 secunde la upgrrade
    1 2
  • bla bla
    @Teslaru Esti prost informat.Noul upgrade va reduce cu 1.2 secunde timpul de acceleratie pt Model S 70D. Pt. P100D va ramane la fel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru