Tesla susține că ar putea produce un model de 25.000 de dolari peste 3 ani

de Daniel Popescu
Luni, 20.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk consideră că Tesla ar putea produce un model de numai 25.000 de dolari în maxim 3 ani, deși nu a reușit încă să respecte promisiunea unui Model 3 de 35.000 de dolari.

La prezentarea oficială a lui Model 3, Tesla a promis că versiunea de bază va costa 35.000 de dolari. Totuși, în prezent, cel mai accesibil Model 3 produs de americani costă 49.000 de dolari, în contextul în care CEO-ul Elon Musk a afirmat că "Tesla ar muri" dacă ar produce acum varianta de bază.

Cu toate acestea, în cadrul unui interviu acordat unui vloggerului Marques Brownlee, Musk este optimist că Tesla va putea produce o mașină de numai 25.000 de dolari peste numai 3 ani. "Este ceva ce am putea face. Dacă muncim din greu poate că putem face asta în 3 ani", a declarat Musk.

În plus, este puțin probabil ca Tesla să producă un model de 25.000 de dolari în următorii ani, mai ales că lista de viitoare modele este una aglomerată. Americanii vor lansa SUV-ul Model Y, capul tractor Semi și viitoarea generație a lui Roadster, toate modele mai scumpe decât targetul de 25.000 de dolari.

Musk traversează o perioadă dificilă la Tesla după ce a anunțat pe Twitter că este pregătit să delisteze compania de pe bursă.

Autoritățile americane investighează dacă acesta a încălcat legislația bursei, iar Musk a dezvăluit într-un interviu recent că este 2018 este "cel mai dureros an din cariera lui".

Via The Verge

Comentarii (6)

  • Deci costa 49000$ si pierd la ea încă 11000$ = 60000$
    Complicat sa ajungă la 25000$ sau daca vor sa piardă 35000$ la mașină este posibil!
    Eu nu contest viziunea lui, dar modul declarativ seamănă al naibii de mult cu programele noastre de guvernare de 28 ani încoace!
    13 7
  • Corocsenie Adrian
    @xxx
    Si ne mai intrebam de ce se ajunge la crizele economice....pai cand produci in pierdere si bancile te refinanteaza si te sustin iar ele produc bani din nimic, bani fictivi din viitor pt. asemena proiecte, cum sa nu falimenteze in timp ? Din cate stiu, datoria Tesla e undeva la 70 de miliarde de dolari. Datoriile multor companii au ajuns la limita bunului simt. Ale statelor nu mai zic...totul e pe datorie ! Nimic nu e pe +.....mai vedem peste 2-3-5 ani ce se va alege de toate.....
    3 1
  • Cred ca 25000 de dolari va costa trotineta :)
    Legat de rata de profit, vazusem undeva ca la pretul actual al masinilor vandute Tesla ar avea 18% profit
    4 3
  • Corocsenie Adrian
    @Cyrus
    Profitul Tesla daca exista, vine din vanzare tehnologiei catre marii producatori. In rest ca productie de auto...pierd la fiecare masina.
    2 0
  • Daca muncim facem....si am dormit 3 zile in firma fara sa mai ajung pe acasa. E un bou si o lepra. Niciun cuvant despre echipele si oamenii care isi sparg creierele pentru ca el sa pozeze in victma si erou in acelasi timp. Nimic despre cei care chiar conteaza.

    Imi este greata deja de individul asta, o jarghina disperata care a pierdut demult timp simtul masurii, a bunului simt si, acum, si al realitatii.
    4 5
  • @vianu
    Si eu cred ca este un excroc cu mare tupeu, care se contrazice in toate afirmatiile pe care le face., si care nu pune pret pe cea mai importanta resursa a unei firme, si anume oamennii, dovada ca o mare parte din staff si dat demisia de curand.
    Afacerea Tesla nu este viabila economic, si rezista pe banii investitorilor, cat o mai dura si asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru