Teste de siguranță: 8 modele au primit 5 stele din partea Euro NCAP. Printre ele se numără BMW X3, Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz Clasa X și Porsche Cayenne

de Cornel Șocariciu, Foto | EuroNCAP
Miercuri, 29.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizația Euro NCAP a testat 9 modele. 8 dintre acestea au primit cinci stele, iar unul a fost "răsplătit" doar cu trei stele.

Organizația Euro NCAP a publicat o nouă serie de rezultate pentru testele de siguranță. 9 modele au fost evaluate, iar 8 dintre acestea au primit calificativul maxim de 5 stele.

BMW X3, DS7 Crossback, Jaguar E-Pace, Mercedes-Benz Clasa X, Porsche Cayenne, Subaru Impreza, Subaru XV, Citreon e-Mehari și Honda Civic (testat pentru a doua oară) sunt cele nouă modele evaluate de Euro NCAP în acest final de lună.

BMW X3 - 5 stele

Noua generație BMW X3 a ajuns în atenția Euro NCAP. SUV-ul constructorului german a obținut un punctaj de 93% în dreptul protecției pasagerilor adulți, 84% în ceea ce privește protecția copiilor și 70% în dreptul capitolului "Protecția pietonilor".

Sistemele de siguranță instalate pe SUV-ul constructorului german au fost punctate cu un calificativ de 58%, iar sistemul de frânare de urgență automată a funcționat în toate testele desfășurate.

DS7 Crossback - 5 stele

DS7 Crossback este primul SUV dezvoltat de marca franceză în Europa. Acesta a obținut un punctaj de 91% pentru protecția pasagerilor adulți și 87% pentru protecția copiilor. În ceea ce privește protecția pietonilor, DS7 Crossback a fost notat cu 73%, iar sistemele de siguranță oferite de constructorul francez i-au adus SUV-ului un total de 76%.

Euro NCAP a notat faptul că DS7 Crossback a întâmpinat probleme în cazul unui impact lateral cu un stâlp, dar a apreciat faptul că sistemul de frânare de urgență autonom a funcționat în toate cazurile.

Jaguar E-Pace - 5 stele

Jaguar E-Pace este al doilea SUV dezvoltat până acum de constructorul britanic.

Organizația Euro NCAP a notat cu 86% în dreptul protecției pasagerilor adulți, respectiv 87% în ceea ce privește protecția copiilor.

În dreptul capitolului "Protecția pietonilor", Jaguar E-Pace a primity 77%, iar sistemele de siguranță au fost notate de specialiștii Euro NCAP cu 72%.

Mercedes-Benz Clasa X - 5 stele

Pick-upul Mercedes-Benz a ajuns pe lista Euro NCAP. Fratele lui Nissan Navara a fost "decorat" cu 5 stele. Oficialii Euro NCAP au notat pick-upul constructorului german cu 90% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți, cu 87% a fost notat capitolul "Protecția copiilor", iar 80% din punctajul maxim a fost acordat pretecției pietonilor. Sistemele de siguranță au fost notate de Euro NCAP cu 77%.

Porsche Cayenne - 5 stele

Noua generație Porsche Cayenne a fost și ea inclusă în cea mai recentă serie de teste Euro NCAP. Oficialii organizației au notat cu 95% siguranța pasagerilor adulți, cu 80% siguranța copiilor și cu 73% siguranța pietonilor.

Sistemele de asistență disponibile pe noua generație Cayenne au fost notate cu 62% de reprezentanții Euro NCAP.

Subaru Impreza și Subaru XV - 5 stele

Subaru a avut două modele în cea mai recentă sesiune de teste organizată de Euro NCAP. Impreza și XV au ajuns pe lista organizației, iar ambele modele au fost notate cu 5 stele. Subaru Impreza a obținut 94% din punctajul acordat pentru adulți și 89% în cazul copiilor, în timp ce în cazul pietonilor a reușit 82%.

Sistemele de siguranță au fost punctate cu 68%.

Subaru XV a obținut 94% pentru protecția adulților și 89% pentru protecția copiilor, cu un calificativ de 84% pentru protecția pietonilor. În dreptul sistemelor de siguranță, Subaru XV a fost punctat tot cu 68%.

Citroen e-Mehari - 3 stele

Citroen e-Mehari a fost testat de Euro NCAP și a fost răsplătit doar cu 3 stele. Modelul constructorului francez s-a descurcat bine în ceea ce privește protecția adulților (74%) și protecția copiilor (78%). e-Mehari pierde în cadrul capitolului "Protecția pietonilor"(48%) și în ceea ce privește sistemele de siguranță (25%).

Honda Civic: 5 stele 

Euro NCAP a testat noua generație Civic în luna iulie a acestui an. Modelul constructorului nipon a fost "decorat" cu 4 stele, oficialii Euro NCAP notând o serie de probleme în ceea ce privește airbagul cortină. Japonezii au operat o serie de modificări, iar acum, noul Civic a fost testat pentru a doua oară de Euro NCAP.

De această dată, siguranța copiilor a fost notată cu 75% (67% în primul test). În urma îmbunătățirii acestui rezultat, Honda Civic a primit 5 stele.

Comentarii (1)

  • Q5 ul are numere mai bune ca X3 ul
    https://www.euroncap.com/en/results/audi/q5/26312 vs
    https://www.euroncap.com/en/results/bmw/x3/29154
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru