Toyota e gata să se ia de gât cu Renault Clio RS: prima schiță oficială care anunță debutul unui Yaris de performanță

de Bogdan Mirică
Marti, 13.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a promis că se va aventura în segmentul mașinilor mici de performanță și se ține de cuvânt. Avem prima schiță a viitorului Toyota Yaris de performanță.

Toyota ne ”amenința” de mai multă vreme cu lansarea unui model hot hatch în segmentul sub-compact. Adică o versiune sportivă a actualului Yaris, care și-a dovedit deja potențialul comercial pe piața din Europa.

Se pare că speculațiile nu au fost zadarnice. Ca de altfel nici decizia de a participa în Campionatul Mondial de Raliuri. Experiența dobândită aici îi va ajuta pe cei de la Toyota să dezvolte o versiune de performanță a actualului Yaris, iar eforturile sunt cât se poate de oficiale.

Spunem asta pentru că Toyota a publicat astăzi o schiță a viitorului Yaris de performanță și chiar a recunoscut că se va folosi de experiența sa din WRC pentru a dezvolta mașina. Asta înseamnă că este aproape sigură folosirea unui motor turbo pe benzină. Acesta ar urma să se situeze sub pragul de 200 de cai putere.

Schiță trădează faptul că modelul va fi bazat pe caroseria cu trei uși a actualului Yaris. De asemenea, hot hatch-ul va purta eticheta Gazoo, noul nume al diviziei sportive înființate de Toyota.

Comentarii (3)

  • someone
    doamne ajuta, ca de la corolla 1.8 compresor ts , toyota nu a mai avut un hatch sportiv. si era cazul, avand ca totusi sant o putere mondiala.
    sa vedem ce noutati va aduce toyota odata cu revenirea in wrc
    8 0
  • Catalin
    Torusi, pe Yaris II exista motorizarea pe benzina 1.8 VVT-i ce dezvolta 133 CP. Cel putin la noi, acest model cu valente sportive nu a avut succes, sunt masini foarte rare. Nici in Germania nu o sa gasiti prea multe la mana a doua, mai curand o sa gasiti mai multe Suzuki Swift Sport din generatia anterioara.

    Cat despre Renault Clio RS, cel mai valabil de pana acum este cel din generatia anterioara, dotat cu cutie de viteze manuala si motorizare de 2 litri benzina si 203 CP. Prin performant ma refer si la tinuta de drum, toti cei pasionati si cei care au testat masina sustin asta, mai ales prin comparatie cu actualul model Clio RS, care se pare ca are personalitate ceva mai slaba decat precedentul. Tocmai de aceea se straduiesc sa vina cu noi versiuni ale noului model, care sa se apropie de ce transmitea vechiul model.

    Cat despre Toyota, inca nu au in spatele viitorului model Yaris de performanta istoria diviziei RS de la Renault. Iar istoria a inregistrat nume sonore precum Clio Williams ce a aparut prin 1993.

    In rest, le doresc succes si sa fie competitiv viitorul Yaris sport, segmentul din care face parte are nevoie de masini interesante si cat mai bine elaborate, spre satisfactia celor care le vor conduce.
    5 0
  • Catalin
    Corectare: Totusi (desigur) la inceputul comentariului anterior si scuze, viteza in care am scris si ora tarzie la care am postat isi spun cuvantul.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru