Un nou concurent pentru taximetrişti şi Uber: Taxify s-a lansat în Bucureşti şi costă 1.45 lei/km

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 16.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicaţia Taxify a devenit disponibilă în Bucureşti şi promite să devină un rival important pentru serviciul clasic de taximetrie şi pentru Uber. Preţul este de 1.45 lei/km.

Bucureştenii au la dispoziţie un nou serviciu care, cel puţin teoretic, promite să reprezinte o alternativă reală la serviciul tradiţional de taximetrie.

Aplicaţia Taxify s-a lansat în această săptămână şi în Capitală şi oferă călătorii în regim de taxi pentru 1.45 lei/km şi 0.26 lei/minut în cazul staţionarii, cu o taxă suplimentară de 1.45 lei pentru pornire. Practic, serviciile şi preţurile oferite de Taxify sunt identice cu cele ale companiei Uber, care a pătruns pe piaţa din România în luna februarie a anului trecut şi care s-a lansat recent şi în Cluj-Napoca.

La fel ca şi în cazul Uber, utilizatorii care doresc să folosească Taxify trebuie să înregistreze datele unui card bancar, întrucât plata călătoriei se face doar prin intermediul acestuia. De altfel, acesta este unul dintre avantajele pe care le au Uber şi Taxify în detrimentul serviciului tradiţional de taximetrie.

Aplicaţia Taxify a fost lansată în Estonia în 2013 şi până în prezent s-a extins în aproape toate ţările din regiune, inclusiv Cehia, Finlanda, Georgia, Letonia, Lituania, Serbia şi Olanda, dar şi în Mexic.

De curând, Taxify a fost lansată în cadrul unui proiect pilot şi în comună clujeană Floreşti.

Via Economica

Comentarii (3)

  • Eu nu stiu cine castiga aici,in orice caz nu taximetristul cu masina propie.Ince tari ati mai vazut raport pret benzina,pret pe km de unu la trei,cand in majoritatea statelor e de 1 la 1?
    3 17
  • Adica, nu este pentru oricine.
    "Eu", simplu calator coborit din tren, nu pot apela la ei daca nu am smarphone si card atasat. Dar daca am din astea, am si un bolid si nu mai am nevoie de taxi.
    0 7
  • Oricum ar fi, din cauza codurilor promotionale, Uber e foarte ieftin, spre gratis.
    De exemplu, daca iti faci cont nou si scrii codul „RAZVANT15UE”, o sa ai calatorii gratis de 100 sau 200 (nu mai tin minte) de lei.
    In conditiile astea, prefer sa merg gratis chiar daca risc sa dau de unul din cei 0.1% soferi, care sunt mai naspa. Procentul e de vreo 80% la taximetristi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru