Unde dai și unde crapă: PSA a decis mutarea producției lui Opel Grandland X din Franța în Germania, spre mulțumirea nemților, dar i-a înfuriat pe francezi

de Petre Barac
Joi, 31.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Decizia grupului PSA de a muta producția modelului Opel Grandland X din Franța în Germania i-a supărat pe reprezentanții angajaților francezi. PSA luase această decizie pentru a potoli protestele angajaților Opel, în urma negocierilor cu sindicatele germane.

PSA pare să nu-și mai găsească liniștea nici măcar după ce a rezolvat problema cu angajații Opel. Ca să oprească protestele din Germania, PSA s-a angajat să asigure joburile muncitorilor de la Opel până în vara lui 2023 și să facă investiții în fiecare fabrică din Germania.

Pe lângă asta, PSA a promis că va muta producția lui Opel Grandland X din Franța în Germania, din 2019. Așa cum era de așteptat, reprezentanții angajaților de la fabrica din Sochaux n-au primit prea bine această veste.

“Este o veste foarte proastă pentru fabrică. Vrem explicații din partea managementului,” a declarat unul dintre liderii de sindicat francezi.

Locul lui Grandland X la Sochaux ar urma să fie luat de modelul Peugeot 5008, așa cum PSA a anunțat aici.

Grupul francez a anunțat creșterea producției pentru SUV-urile tuturor brandurilor sale (Peugeot, Citroen, DS și Opel), pe fondul cererii mari din Europa.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru