Uzina Dacia din Mioveni a produs cinci milioane de automobile

de Sebastian Toma
Joi, 08.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia sărbătoreşte producţia a cinci milioane de automobile la uzina sa din judeţul Argeş. Constructorul român se bucura de precedentul hotar de producţie, de patru milioane de automobile, în urmă cu trei ani.

Dacia a marcat un nou hotar de producţie, Uzina de Vehicule de la Mioveni celebrând fabricarea a 5.000.000 de vehicule. Ultimul reper de acest gen sărbătorit la Dacia a avut loc în martie 2011, când automobilul cu numărul 4.000.000 părăsea fabrica din Mioveni. În ambele cazuri, este vorba despre un Dacia Duster, iar ambele exemplare au nimerit la clienţi din România. Cererea ridicată pentru modelul Duster a făcut acest model să însumeze peste 50% din producţia totală zilnică realizată la Mioveni, anunţă reprezentanţii mărcii româneşti.

Moment istoric pentru Duster: un milion de unităţi vândute în patru ani

Primul milion de vehicule produse de Dacia a fost sărbătorit în 1985, exemplarul aniversar fiind un Dacia 1310. Al doilea reper a venit cu un an înainte ca Dacia să devină o marcă a grupului Renault, vehiculul cu numărul 2.000.000 fiind un Dacia 1307 cu cabină dublă. Sub conducere franţuzească, al treilea milion de vehicule produse de Dacia a venit nouă ani mai târziu, maşina aniversară fiind un Dacia Logan MCV. Într-un an, Uzina de Vehicule Dacia poate să producă 350.000 de unităţi.

Anul trecut, 93% din producţia uzinei din Mioveni a mers la export.

Uzina Dacia de la Mioveni a produs 500.000 de exemplare Duster

Duster a devenit rapid unul dintre cele mai bine vândute modele din gama Dacia. La sfârşitul anului trecut, fabrica din Mioveni sărbătorea producţia a 500.000 de unităţi Duster.

În 2013, Dacia a avut cea mai mare creştere a vânzărilor din Europa la nivel de marcă, de 21.1 procente în primele 11 luni ale anului, depăşind celelalte mărci care activează pe această piaţă, în ciuda faptului că are o cotă de piaţă apropiată de 2.4 procente la nivel european. Situaţia s-ar putea repeta în 2014, dacă ne uităm la evoluţia Dacia la nivel european în primele patru luni ale anului. Constructorul din Mioveni a avut în martie cea mai mare creştere procentuală a vânzărilor de automobile pe piaţa din Europa, anunţă analiştii de la ACEA. Potrivit datelor ACEA, vânzările Dacia au crescut cu 53.5% în luna matrie, respectiv cu 42.7% în primul sfert al anului, comparat cu rezultatele din 2013.

CNN a vizitat uzinele Dacia: "Povestea de succes a României", titrează americanii

Via Dacia

Comentarii (5)

  • Felicitari Dacia! Fiecare roman ar trebui sa fie mandru de ceea ce ati realizat!
    31 4
  • YMihai
    ca o copmaratie, Peugeot a vandut aproximativ 6.5 milioane de unitati din modelul 206. Oricum, felicitari lor!
    3 5
  • Cristi
    Felicitari Dacia!
    0 4
  • mie mi se pare ca se cam bat cap in cap niste date de aici, dar poate e doar o impresie personala. pana la urma e ceva si asta
    1 2
  • omul simplu
    dacia exista pentru ca e sub sigla franceza pe jumatate dar ne putem mandri cu ea chiar daca nu toti ne permitem sa o cumparam , fata de anii trecuti dacia logan vs sandero a facut pasi importanti in fata sa ne amintim ca nu aveau servo sau geamuri electrice sau ac si nici euro4 era 3 la unele modele , acum au mai multe cum ar fi euro 5 in viitor euro 6 senzori de parcare gps faruri ,stopuri schimbate, aspect schimbat etc.
    dacia duster e o masina destul de frumoasa si rezistenta la pretul ei
    eu as propune ca toate ministerele din tara sa achizitioneze masina romaneasca dacia si chiar limuzina pentu oficiali romani dar asta nu decid eu ci altii .
    Oricum in 2014 ne putem mandri cu dacia , a ajuns la performanta si chiar concureaza cu alte marci , bravo tineti tot asa in top
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru