Vânzări de mașini noi în Europa în septembrie: Dacia crește cu 5% pe o piață în scădere cu 2%

de Daniel Popescu
Marti, 17.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a comercializat 35.000 de mașini noi în Europa în luna septembrie, în creștere cu peste 5%, în condițiile în care piața a scăzut cu 2%. Doar 12 constructori au raportat vânzări în creștere.

După ce în prima jumătate a anului a crescut puternic, piața auto europeană a început în ultimele luni să dea primele semne de oboseală, iar luna septembrie a adus și o scădere a vânzărilor.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA), vânzările de mașini din Europa au atins pragul de 1.42 milioane de unități, în scădere cu 1.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În ansamblu, europenii au achiziționat 11.66 milioane de mașini în primele 9 luni ale anului, corespunzător unei creșteri de 3.7%.

Dintre numeroasele mărci prezente pe piața europeană, doar 12 au raportat creșteri de vânzări, în special cele de volum. Printre ele se numără și Dacia, care a înregistrat în septembrie vânzări de 35.132 de unități, în creștere cu 5.6%. Astfel, în primele 9 luni ale anului, constructorul de la Mioveni a comercializat aproape 350.000 de unități, cu peste 10% mai mult decât în perioada similară din 2016.

Printre celelalte mărci care au crescut la capitolul vânzări se numără Skoda (3.9%), Seat (10.5%), Citroen (1.6%) sau Toyota (3.6%), dar și Nissan (3.4%), Hyundai (2%) și Kia (6.5%).

În schimb, marii constructori europeni au raportat scăderi de vânzări, așa cum este și cazul Volkswagen (-3%), Peugeot (-1.1%) sau Renault (-1.2%), în timp ce Ford a înregistrat cea mai drastică scădere: -13%. De asemenea, este de remarcat că, cu excepția celor de la Mercedes care au stagnat, toate mărcile premium au scăzut: Audi (-3.9%), BMW (-0.5%), Lexus (-2.7%), Volvo (-1.3%), Porsche (-10%) și DS (-27%).

Via ACEA

Comentarii (2)

  • Se pare ca in afara de cateva exceptii au crescut doar marcile mai ieftine (sau cele percepute ca fiind asa).
    Se pare ca odata cu inceperea scolii europenii au devenit mai zgarciti :)
    2 1
  • eu nu inteleg de ce tot cresc, ca lumea e tot mai saraca. se dau iar credite aiurea?
    apropo, diesel tot la vale? ca-mi place sa aud asta...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru