Vești bune și vești proaste: carburanții se ieftinesc cu 50 de bani de la 1 ianuarie, dar așteptăm creșteri ulterioare de prețuri

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 30.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eliminarea supraaccizei pe carburanți și scăderea TVA-ului vor ieftini benzina și motorina de la 1 ianuarie. Totuși, prețul în creștere al petrolului și cursul de schimb leu/dolar vor avea efecte negative asupra prețului carburanților la pompă.

Modificările fiscale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie vor afecta prețul carburanților, care vor scădea în medie cu 50 de bani per litru, indiferent că vorbim despre benzină sau motorină. Informația vine din cadrul principalelor companii petroliere din România, sursele fiind citate de agenția de știri Agerpres.

Ieftinirea prețurilor de la pompă are ca sursă eliminarea supraaccizei de 7 eurocenți pe litru, impusă de guvernul Victor Ponta acum doi ani, dar și scăderea TVA-ului, care va coborî de la 20% la 19% începând cu prima zi a anului viitor.

Deși ieftinirea va fi vizibilă imediat la pompă, veștile pe termen mediu și lung nu sunt tocmai pozitive. Astfel, prețul în creștere al barilului de petrol, care a ajuns la 56 de dolari și atinge astfel un nivel maxim pe 2016, dar și creșterea dolarului în raport cu leul vor avea efecte directe asupra prețurilor carburanților, care vor crește la începutul anului 2017.

via agerpres

Comentarii (6)

  • Bineînțeles, la noi și dacă ar fi tva 10%, accizele mai mici cu 50% și barilul 10 dolari, la pompa nu s-ar schimba prea mult prețul.
    45 1
  • Dragnea rules!!
    6 4
  • Daca il scadea de la 5 lei la 4.50, mai ziceam, Eu au marit pretu de la 5 la 5.50 pe litru in decursu a vreo 4-6 luni ca sa-l scada inapoi la 5 si sa zica lumea ce oameni buni sunt, uite cum ieftinesc ei carburantu. Hai sictir, nici daca inlocuiesc apa din marea negra cu petrol si ni-o dau noua, tot o sa platim de ne ia dracu
    33 3
  • @Armstrong
    Niste jigodii!! Au marit pretul in luna decembrie de la 5lei si ceva cat era litrul si au ajuns la 5,5 lei. Acum de la 1 ianuarie vor ajunge unde erau initial. Pai unde e ieftinirea?? Unde sunt institutiile statului? Am uitat....e vacanta pentru toata lumea, inclusiv pentru parlamentari care saracii au muncit din greu tot anul. Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace, ce bine ar fi de nu s-ar mai trezi deloc...
    13 4
  • daca ar ajunge barilul iar peste 100 de dolari cum a mai fost, cat ar face litrul? 10 lei?
    14 1
  • Ce mizerii a umflat pretul inainte de alegeri si acum vezi doamne s a ieftinit niste mincinosi cand o scadea sub 4 lei atunci sa va laudati nu la pret de germania mincinosi de ps-disti asta va e blana de mincinosi cu tot cu restul paryidelor uuuu
    Mintiti poporul in continuare
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru