Volkswagen a produs 200 de unități de pre-producție pentru ID.3: germanii au primit 10.000 de pre-comenzi pentru ediția de lansare în primele 24 de ore

de Daniel Popescu
Vineri, 10.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a produs deja 200 de unități de pre-producție ale hatchabck-ului electric ID.3, iar germanii au anunțat că au primit deja peste 10.000 de pre-comenzi pentru ediția specială de lansare în primele 24 de ore.

Volkswagen a deschis miercuri listele de pre-comenzi pentru ediția specială de lansare a hatchback-ului electric ID.3, pentru care a alocat 30.000 de unități.

Constructorul german a anunțat că, în primele 24 de ore, peste 10.000 de clienți de plătit deja avansul de 1.000 de euro pentru a-și rezerva propriul exemplar de ID.3 1st.

Oficialii Volkswagen au admis că nu se așteptau la un interes atât de mare pentru modelul electric, motiv pentru care platforma online de pre-comenzi a cedat sporadic.

"Interesul clienților pentru ediția specială [...] a depășit semnificativ așteptările brandului. Uneori, sistemele IT nu pot face față numărului mare de utilizatori care accesează sistemul simultan. În unele piețe, acest lucru duce la timpi lungi de așteptare și întreruperi în procesul de înregistrare", menționează Volkswagen.

Germanii nu au oferit informații despre numărul de pre-comenzi realizate pe țări, însă știm că România are o cotă de 450 de unități și au fost plasate 20 de pre-comenzi în prima zi.

Pe de altă parte, Volkswagen a anunțat că a produs deja 200 de unități de pre-producție pentru ID.3 la uzina de la Zwickau cu scopul ca angajații să învețe procedurile pentru producția versiunii de serie, care va începe spre finalul acestui an.

De altfel, uzina de la Zwickau trece în prezent printr-un amplu proces de transformare pentru a produce exclusiv vehicule electrice.

La finalul anului 2020, producția de la Zwickau va atinge capacitatea maximă de 330.000 de unități anual.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • hazard
    Nu pot sa nu admir smecheria astora de la VW. Stiu sa faca afaceri. Produc masina asta din banii dati ca avans de victimele marketingului si disperarii induse in primul rand de politicieni. Repet, daca cineva va salva Pamantul de poluare o va face pe banii nostri. Ai acum spor la cumparaturi de electrice ;)
    9 8
  • @hazard
    numic nu e gratis pe lumea asta, dl. Musca pinochiul electrificarii pe banii cui avanseaza pe interval?. unii comentati fara rost paci numa sa va aflati in treaba.....
    4 8
  • modelele astea de pre-productie cu cat se vor vinde?
    5 2
  • @hazard
    vorbesti si tu asa ca sa te afli in treaba...

    Ca si cum masinile clasice cu motoare cu ardere interna nu s-ar produce si s-ar vinde tot pe banii clientilor...alea se dau gratis, nu?

    In primul rand au vrut sa afle din piata care sunt clientii cu adevarat interesati de elctrice...mi se pare cel mai potrivit sistem de sondare a pietei, pe bani, nu pe vorbe ale unor ametiti ca tine! :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru