Volkswagen adoptă o atitudine umilă după scandalul Dieselgate: renunță la sloganul ”Das Auto”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 23.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen vrea să renunțe la celebrul slogan ”Das Auto”, după scandalul Dieselgate. Abandonarea acestuia se va face treptat, el urmând a fi înlocuit de o formulare nouă.

Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

Efectele scandalului Dieselgate continuă să se resimtă pentru cel mai mare grup auto european. Potrivit Reuters, Volkswagen va renunța treptat la sloganul ”Das Auto”, care înseamnă ”Mașina”.

El a fost introdus în anul 2007 și s-a dovedit a fi o formulare ambițioasă, care a pătruns repede în subconștientul publicului. Un purtător de cuvânt al brandului nu a vrut să comenteze prea mult pe marginea subiectului. A recunoscut însă că brandul are o atitudine mai umilă după scandalul Dieselgate și sloganul ”Das Auto” va fi înlocuit cu unul nou, care se va referi doar la brand și la istoria sa.

Renunțarea la clasicul slogan a fost decisă în cadrul unei adunări importante a peste 2000 de manageri din cadrul companiei. Cu acest prilej, Herbert Diess, șeful diviziei de vehicule de pasageri Volkswagen, a declarat că absolutismul sugerat de ”Das Auto” nu se mai potrivește în contextul scandalului Dieselgate.

În plus, sloganul a fost pretențios și nu a reușit să sublinieze dorința constructorului de a deveni un lider în tehnologia auto.

via wcf

Comentarii (11)

  • Ca să nu mai zic că acest slogan a aparținut lui Opel. Undeva în anii 70 dacă nu mă înșel. Câtă originalitate.
    21 2
  • asta era marea problema :))
    15 4
  • o poveste : http://www.gaben.ro/2015/12/22/da-cu-firmele-care-dau-kilometri-inapoi-la-masini-ce-facem/

    (sper ca nu este o problema un link catre un blog din romania .. omu' bloggerește si face ceva bani din asta..)
    9 1
  • Mda... pai cred si eu ca au renuntat la "Das Auto"! Sloganul "Der Diebstahl" i-ar caracteriza perfect!
    19 3
  • Umilinta pe naiba! Vor pur si simplu sa stearga din memoria colectiva tot ce tine de frauda ordinara pe care au pus-o la cale! O sa auzim peste catva timp vorbindu-se iar despre corectitudinea germana si sigur vor fi fraieri care sa-i creada!
    29 2
  • Inlocuit de "Gas Auto"?
    18 0
  • Puteri sa faceti voi misto cat vreti. E drept ca nu puteti fi acuzati pentru asta din moment ce VW a dat-o in bara atât de grav. Dar vreau sa-mi dati exemplu de un constructor care si-a recunoscut vina, care este dispus neconditionat sa renunte la multe miliarde pentru a-si repara greseala si care se simte atât de afectat, recunoscandu-si vina si fata de clienti, astfel încât sa ajungă sa-si schimbe si sloganul. Sloganul este ceva foarte important, poate fi considerat o carte de vizita sau prima impresie pe care ti-o poate lăsa un produs când ai primul contact cu el. Ori tocmai asta face acum VW. Si desi au fost marlani, pentru aceasta atitudine, personal îl consider ca sunt de apreciat.
    PS: scuze pentru greseli. Scriu de pe telefon. Cine vrea/poate sa inteleaga mesajul cred ca o va face fără probleme.
    7 15
  • VozWagist
    "Das Jeg" s-ar potrivi de minune. Reflecta intocmai calitatea ultimelor generatii de cutii pe roti produse de ei.
    10 4
  • @Pana
    Nu fi naiv, acum ,,vw își schimbă blana dar năravul ba,, ...Trebuie să-i creadă cineva ptr. a-și putea vinde în continuare mult lăudata marfă celor care pun boticul la sloganele nemțești.
    Fii sigur că pe viitor vor căuta în continuare metode de a-și menține uriașele profituri pe spatele fraierilor, indiferent de mijloace.
    8 3
  • @Pana: dispus neconditionat? Clientii din Europa nu primesc nimic, spre deosebire de cei din USA care au fost compensati financiar.
    11 1
  • Vw n-o face de bunavoie, stai linistit.

    Vinovatia Vw e demonstrata in instanta de judecata in sute de procese intentate. Ceilalti sa recunoasca ce? Niste lucruri imaginate de tine?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru