Volkswagen amână startul vânzărilor pentru Golf 8 până în 2020. Presa germană susține că producătorul a întâmpinat defecțiuni tehnice

de Daniel Popescu
Joi, 14.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că va amâna startul vânzărilor pentru Golf 8 până în 2020, însă a negat speculațiile din presa germană potrivit cărora a luat această decizie din cauza unor defecțiuni tehnice.

La începutul anului trecut, Volkswagen a anunțat că producția lui Golf 8 va începe în iunie 2019, iar prezentarea oficială a fost programată ulterior pentru Salonul Auto de la Frankfurt care va avea loc în luna septembrie.

Cu toate acestea, constructorul german și-a actualizat planurile în această săptămână, atunci când a anunțat că Salonul Auto de la Frankfurt va fi gazda prezentării oficiale a modelului electric Volkswagen ID. În schimb, prezentarea oficială a lui Golf 8 a fost amânată pentru finalul acestui an, în timp ce livrările efective sunt programate să înceapă abia în prima parte a anului 2020.

Noutățile au sosit în paralel cu un articol în publicația germană Bild, care a susținut că Volkswagen a amânat lansarea lui Golf 8 din cauza unor defecțiuni tehnice.

Juergen Stackmann, directorul de marketing al companiei, a confirmat că germanii au înregistrat o serie de defecțiuni tehnice ca urmare a "tehnologiilor avansate" pe care le va avea hatchback-ul compact, însă susține că amânarea vânzărilor este legată de un potențial mai ridicat în prima parte a anului viitor.

"Credem că este mai bine să-l lansăm anul viitor cu pedala de accelerație la maxim.

Nu are nicio legătură cu producția. Este o decizie de vânzări, pentru că nu pui mașini sub bradul de Crăciun, când nimeni nu este atent", a declarat el pentru publicația Automotive News.

Până atunci, Volkswagen va prezenta noul Golf la scurt timp după Salonului Auto de la Frankfurt pentru a oferi "celei de-a opta generații exclusivitatea pe care o merită", a adăugat Stackmann.

Noutățile pregătite de Volkswagen Golf 8

Pe parcursul ultimului an, oficialii Volkswagen au oferit o serie de informații despre noua generație Golf. Astfel, știm deja că viitorul Golf 8 va avea funcții autonome extinse, va fi conectat în permanență la internet și va oferi sisteme de siguranță și conectivitate de referință pentru industria auto.

De asemenea, Golf 8 va fi primul model al constructorului care va utiliza un sistem micro-hibrid bazat pe un pachet electric de 48V. Sistemul integrează un generator/starter la 48V și o baterie de 48V cu o capacitate mică care va permite rularea cu motorul oprit în regim de croazieră.

În plus, interiorul va fi unul "complet digital", iar ecranele cu funcții touch vor înlocui tradiționalul panou de instrumente. Nu în ultimul rând, VW a publicat în decembrie și un prim teaser cu noul Golf 8.

Volkswagen Golf este cel mai vândut model de pe piața europeană, indiferent de segment, cu peste 415.000 de unități în 2018, însă vânzările au înregistrat un declin de 10% comparativ cu 2017.

Via Automotive News, Bild

Comentarii (7)

  • Inca nu e gata noua versiunea a softului pt pacalirea emisiilor.
    20 8
  • Din greseala in greseala, spre victoria finala.

    Bravo baieti! La vremea aia, Golf VII va avea 8 ani de la lansare! :) Frumos, demn de o companie care baga in statisticile de vanzari inclusiv camioanele, numai sa iasa in top. Minciuni nesfarsite, prosteli si incercare de manipulare a opiniei publice. Softuri masluite si recoduri fabricate. Cam asta e VW.

    Si nu am ceva cu compania (sunt posesor de Golf), insa adevarul e unul singur, si eu personal m-am saturat de minciuni si de incercarile de a prosti clientii.
    15 5
  • Am uitat sa spun: noul Polo e din nou o mostra de furt de la concurenta. L-au facut atat de mare incat e intr-o clasa "of its own". Are dimensiunile unui Golf IV. Normal ca prin miscarea asta au furat clienti de la toti competitorii, intrucat oamenii se gandesc ca totusi, e mai practic sa ai mai mult spatiu si habitaclu marit, in aceiasi bani. Dar ca si producator, ramai un caracter indoielnic cand faci asa ceva. Furi startul.
    8 10
  • andrei
    hai ca esti chiar absurd. acu.m nu au voie sa mareasca dimensiuniile ca nu iti place tie. zi mersi daca la aceiasi bani ai mai mult spaitu. daca nu aveai nu era bine. daca ai, nu e bine, dar din alte motive. ok, fa-ti tu firma ta si fii cel mai bun. o aberatie totala sa sustii ca marind dimensiunea "au furat de la concurenta".

    daca si asta e furt.....inseamna ca absolut toti fura TOT.
    8 1
  • @PMC

    toate modelele din segment sunt supradimensionate
    7 0
  • andrei
    si sa nu uit, PMC. intai te plangi ca e veche si ca are probleme si apoi ca de ce nu apare aia noua? looool, pai nu vezi absurditatea? daca au probleme deja si vor sa le rezolve nu e logic sa amane lansarea? si cum pot sterge prostia cu softul daca dau alte gherle? nu e logic ca trebuie sa fie super atenti?
    oricum nu vad graba, ce, nu ai cu ce merge? sunt la modele garla, bani sa ai. e plin de g4 aduse care inca merg, deci g6, g7 o sa mearga inca mult si bine.
    6 1
  • Nu știu ce sa spun! I se cânta prohodul de ani buni (au ieșit in decor cu V-ul dar si-au revenit repede) si totuși vând de rup in Europa! Ceilalți constructori se forțează sa vândă măcar la jumătate (Astra, Megane, Focus, Mazda 3, 308....), daca aduni 3 dintre ei si nu ajung la scorul lor!
    Mie nu-mi place (dar înăuntru te simți confortabil), dar trebuie sa mă închin in fata evidentei!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru