Volkswagen anunță întreruperi de producție începând din august: procesul de omologare la noul standard de emisii WLTP necesită timp

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că va întrerupe producția unor modele începând din luna august ca urmare a timpului necesar pentru omologarea acestora la noul standard de emisii WLTP.

Constructorii auto întâmpină dificultăți în omologarea modelelor la noul standard de emisii WLTP, mai realist decât vechiul NEDC. Începând din 1 septembrie 2018, standardul trebuie respectat de toate mașinile nou înmatriculate, nu numai de modelele noi lansate, așa cum se întâmplă în prezent.

O serie de constructori au fost nevoiți să întrerupă producția unor modele pentru a introduce, de exemplu, filtre de particule pentru unitățile pe benzină, iar acum a venit rândul celor de la Volkswagen să ia o decizie similară.

Constructorul german a anunțat în cadrul unui comunicat de presă că are peste 200 de modele și versiuni pe care trebuie să le omologheze pentru WLTP, motiv pentru care producția unor modele va fi întreruptă după vacanța de vară din luna august.

"Numai pentru brandul Volkswagen trebuie să testăm peste 200 de versiuni și să le omologăm într-un timp foarte scurt. Ne putem aștepta la întreruperi de producție în al treilea trimestru.

După vacanța de vară, la Wolsburg vom produce doar modele care respectă noile standarde. Mașinile vor fi livrate pas cu pas imediat ce omologările necesare sunt obținute", a explicat Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen.

Situația a generat nemulțumiri din partea reprezentanților muncitorilor, care afirmă că aceștia nu trebuie să aibă de suferit.

"Nu este vina colegilor noștri că Volkswagen a produs prea puține bancuri de teste și că nu poate face față volumului de teste necesar", spune Bernd Osterloh, președintele consiliului muncitorilor.

Lista modedelor și versiunilor a căror producție va fi întreruptă urmează să fie stabilită în următoarele zile.

Via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Trebuie sa actualizeze softul ...
    17 2
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @Green_Alex
    ... cei de la Bosch.
    5 5
  • mircea badea
    niste amatori toti...stiau de ani de zile ce urmeaza..
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru